Menenjit nedir? Menenjit hastalığı, beyinde oluşa iltihap sebebiyle ortaya çıkmaktadır. Oldukça tehlikeli sonuçlara yol açabilen menenjit hastalığı teşhisinin hemen ardından, tedavi edilmek zorundadır.

Başlangıç evrelerinde tedavi edilmesiyle, ölümcül sonuçlarından kurtulmak mümkün olan menenjit hastalığı, tedavi edilmediği takdirde, ölümlere sebep olabilmektedir. Menenjit şüphesine düşen kişilerin, derhal hastanelerin acil bölümüne başvurmaları gerekmektedir.

menenjit nedir belirtileri
menenjit nedir belirtileri

Menenjit Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Menenjit belirtileri kendisini birçok çeşitle göstermektedir. Beyinde oluşan iltihaplanma sebebiyle oluşan menenjit, tedavi edilmediği takdirde, işitme kaybına, beyin hasarına ya da ölüme sebep olabilmektedir. Menenjit hastalığı belirtileri şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Baş ağrısı,
  • Yüksek ateş,
  • Boyunda tutulma,
  • Mide bulantısı,
  • Kusma,
  • Parlak ışığa bakmakta zorlanma,
  • Vücutta titreme oluşması,
  • Hızlı soluk alıp verme,
  • Eklem ve kas ağrıları,
  • 2 yaşından küçük çocuklarda; iştahsızlık, inleme, çok tiz sesle ağlama, benzin solması, bıngıldağın fazla sert ve şiş olması, kaskatı olma.

Menenjit Aşısı Ne Zaman Yapılmalıdır?

Menenjit aşısının yapılması ancak risk grubu içinde olan kişiler için gereklidir. Kişilerde menenjit şüphesinin bulunması durumunda, menenjit olan kişilerle aynı ortamda bulunulması durumunda, Hac ve Umre ziyaretinin yapılacağı zamanlarda ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olunması durumunda, menenjit aşısı yapılmaktadır.

Menenjit hastalığının çok sık görüldüğü yerlere ziyarete gidecek olan kişilere, bu yerlere gitmeden önce aşı yapılmaktadır. Menenjit salgınının olduğu bir ortama maruz kalındığı zamanlarda, o bölgede yer alan tüm kişilere menenjit aşısı yapılmaktadır.

Menenjit Aşısı
Menenjit Aşısı

Menenjit Aşısı Fiyatı 2020 Ne Kadar?

Menenjit aşısı fiyatı 2020 ortalama 1600 ile 2000 TL arası tutmaktadır. A tipi ve b tipi menenjit aşıları doz doz uygulanmaktadır. Menenjit aşısı ateş yapar mı? dilerseniz tecrübeli annelerden bilgi alabilirsiniz…

Xeroderma_pig .!.:Sağol canım
Evet galiba bexsero 444 lira olan menenjit b
Rota 2. veya 3.ayda oluyor ilk kızım da olmuştuOdur o zaman canım üç doz yapılıyormuş Türkiye’ye yeni gelmiş , kimi doktorlar hiç bilmiyor bile bende kararsız kaldım bu yüzden yaptırmakta .
Asi kolay geçer inşallah . Sonrasında deneyimlerini bize yazabilirsen çok sevinirim

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/2019-ocak-anneleri.1063088/post-59046352

İlgili Konular;