Lazer epilasyon tedavisi tüyleri azaltmanın veya kökten yok etmenin tek yoludur. Lazer epilasyon öncesi yapılması gerekenler makalemiz bu uygulamayı yaptırmak isteyen kişilere yön göstermek için hazırlanmıştır.
Vücutta istenmeyen tüylerin aşırı miktarda olması genetik kökenli veya çeşitli nedenlerden olabilir. Lazer epilasyon yaygın olarak yüz, boyun, koltukaltı, göğüs, sırt, genital bölge, kollar, bacaklar, parmaklar,ayaklar üzerindeki istenmeyen tüyler için kullanılır. Lazer tedavisi öncesinde, süreç hakkında bilgi edinmek için bir dermatolog ile istişare edip, kullanacağınız lazerin yan etkileri olup olmadığını, sizin tüy rengi, cilt tonu ve tüylerinizin özelliklerinin lazere uygun olup olmadığını öğrenin. Bu makalede, lazer epilasyona hazırlamak için yardımcı olacak tipik tedavi öncesi talimatları bildireceğiz.

lazer epilasyon öncesi yapılması gerekenler

lazer epilasyon öncesi yapılması gerekenler

Koyu renkli ve kalın tüyler ısıyı daha iyi tuttukları için lazer epilasyon ile tedavileri daha başarılı sonuçlar verir.
İnce ve açık renk tüyleriniz varsa bu konuda biraz şanssınız demektir.

lazer_epilasyon_oncesi_ne_yapmali
Lazer epilasyon yaptırmadan 4-5 hafta ağda, cımbız, gibi yöntemlerden uzak durun.
Jilet kullanabilirsiniz.

lazer epilasyon öncesi yapılması gerekenler

lazer epilasyon öncesi yapılması gerekenler

Candela GentleLASE gibi ağrıyı en aza indirgiyecek, son teknoloji ürünlerde lazer epilasyon yaptırın.Bu özel lazer aynı zamanda diğer lazerlere göre daha derin köklere nüfuz eden Alexandrite lazer içerir.

lazer epilasyon öncesi yapılması gerekenler

lazer epilasyon öncesi yapılması gerekenler

Tedaviden önce jiletle traj olun.Bu uygulama acıyı en aza indirecektir.

lazer_epilasyon_oncesi (5)
Tedaviniz önce 24 saat kafeinden kaçının. Böylece lazer epilasyon tedaviniz daha rahat geçebilir.

lazer_epilasyon_oncesi (6)
Tedaviniz sırasında acı olası bir durumdur. Sakın panik olmayın.

lazer_epilasyon_oncesi (7)
Lazer epilasyon öncesi ağrıyı kesmek için soğutucu yoğunluğunun artırılması veya ağrı kesici krem uygulanması gibi taleplerde bulunun.

lazer_epilasyon_oncesi (8)

İşlemden sonra lazer operasyonu yapan kişiyle irtibata geçin.
Şayet lazer epilasyon uygulamasından sonra cildinizde kızarıklık, tahriş görürseniz canınızı sıkmayın, bunlar, hassas ciltli kişilerde olabilecek görülebilecek durumlardır.
Eski teknoloji lazer epilasyonda iyileşme bir kaç gün sürebiliyor, fakat yeni teknoloji lazer epilasyon tedavisinde 1 saatte cilt eski haline dönebiliyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.