Laktoz intoleransı, süt ve süt ürünlerindeki birincil şeker olan laktozun, sindirilmesindeki problem olarak tanımlanır. Laktoz intoleransı bitkisel tedavisi makalemizde bu derdinize deva olabilecek doğal yöntemlere yer verdik.Bu durum, süt veya süt ürünlerini yiyip, içtikten sonra midede ağrı, şişkinlik, gaz, bulantı, kusma, ishal, şişkinlik, karın uğultular ve diğer gastrointestinal problemleri gibi semptomlara neden olur.Laktoz intoleransı sık sık süt alerjisi ile karıştırılır. Laktoz intoleransı süt intoleransı olarak da bilinir. Genellikle laktozu parçalayan laktaz denilen yardımcı bir enzimin, yetersiz düzeyde olmasınınbir sonucudur. Semptomlar ince bağırsakta üretilen laktaz miktarına bağlı olarak, hafiften şiddetliye kadar uzanabilir. Laktoz intoleransı en sık rastlanılan nedenleri arasında genetik ve Crohn hastalığı çölyak hastalığı, ülseratif kolit ve gastroenterit gibi gibi sindirim problemleri,sayılabilir. Bu hastalık ayrıca yaşla birlikte ince bağırsakta laktaz üretiminin azalmasıyla da baş gösterebilir.

Elma Sirkesi
Elma sirkesi, sindirime yardımcı olarak, laktoz intoleransını azaltır, özellikle hastalığın ilk aşamalarında oldukça etkilidir. Ayrıca mide asidi ve laktoz intoleransının neden olduğu diğer sindirim sorunlarını bloke etmek için büyük rol oynar.1 bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi katıp, en az bir kaç hafta boyunca buna devam edin. Ülser gibi mide probleniniz varsa elma sirkesi yöntemi sizin için uygun değildir.laktoz_intoleransi_bitkisel_tedavisi (1)

Zencefil
Zencefil hazımsızlık, bulantı, karın gazını azaltır ve laktoz intoleransı nedeniyle oluşan gastrointestinal sorunları tedavi eder
Bir bardak kaynar suya,1 tatlı kaşığı zencefil taze rendelenmiş ekleyin.
Bir kaç dakika kaynamaya bırakın.
Süzüp günde 3 bardak için, dilerseniz içine biraz limon sıkıp, bal ekleyebilirsiniz.laktoz_intoleransi_bitkisel_tedavisi (5)

Nane
Nane zencefil benzeri çalışır. Sindirime yardımcıdır ve ağrıyı hafifletir.
Nane safra kesesi ve mide spazmlarını rahatlatır, ishal, irritabl bağırsak sendromu, gaz gibi sindirim sorunlarına şifadır.
Her gün düzenli olarak günde 1-2 bardk nane çayı içip, derdinize deva bulabilirsiniz.laktoz_intoleransi_bitkisel_tedavisi (2)

Papatya
Papatya çayı da laktoz intoleransı nedeniyle meydana gelen rahatsızlıkları hafifletmeye yardımcı olabilir.
Papatya mide asidini nötralize eder ve şişkinlik azaltır. Bir başka yararı da sinirsel ve fiziksel rahatlama sağlamasıdır.
1 bardak sıcak suya 2 tatlı kaşığı kurutulmuş papatya çiçeği ekleyin.
5 dakika demlemeye bırakıp, süzün.
Günde bir kaç kez bu çayı için.laktoz_intoleransi_bitkisel_tedavisi (3)

Pirinç çayı
Pirinç çayı laktoz intoleransı ağrısı için etkili doğal yöntemlerdendir.
Kaynar suya yarım çay bardağı pirinç atıp 10-15 dakika kaynatın.
Ocaktan alıp süzün, soğuyunca biraz bal ekleyip, günde 2 kez için.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.