Kuskus, bulgur ve pilava alternatif olabilecek son derece sağlıklı, besleyici gıdalardandır. Peki kuskus nedir, kuskusun faydaları nelerdir? kuskus un, süt, yumurta ve bulgurun karıştırılmasıyla hazırlanan, yuvarlak şekilde kurutulmuş içeriğinde pek çok vitamin ve mineral bulunduran hamurdur. Kuskusla salatalar, çorbalar, kuskus pilavları yapılabilmektedir. Kuskus salatası nasıl yapılır? konusunu makalemizde bulabilirsiniz. Ev yapımı kuskus pilavı nasıl yapılır? 1,5 litre (6 su bardağı) suyu kaynatın, kaynayınca içine 300 gram kuskusu atıp haşlayın. 1,2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıyağ, tuz katın. İşte kuskusun besin değerleri ve kuskusta bulunan vitamin ve mineraller

Karbonhidratlar:
Karbonhidratlar vücudumuzun temel enerji kaynağıdır. Kuskus karbonhidrat açısından zengin bir yiyecektir, ayrıca kuskus sağlıklı bir sindirim sistemi için gerekli olan önemli lif kaynaklarındandır.

Kalori
Karbonhidrat gibi kalori de vücudumuz için gerekli enerji kaynaklarındandır.
Normal bir insan günlük faaliyetleri aktif olarak gerçekleştirmesi için yaklaşık 2.000 kaloriye ihtiyacı vardır ve kuskus yemeği porsiyon başına size 170-180 kalori getirir.

Sodyum
Kuskus sodyum içerir. Sodyum bedenimizdeki negatif ve pozitif iyonları dengeler, böylece kaslardaki olası kasılmayı önler.

Protein
Protein hasta olan hücreleri onarır, vücudun ölü hücrelerden arınmasını sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir. 1 kase kuskusun protein miktarı ortalama 6 gramdır.

Kolin
Kuskusta bulunan diğer bir önemli besin maddesi de kolindir. Bu madde metabolizma, beyin, karaciğer ve sinir fonksiyonlarınıza mühim katkılarda bulunur.1 su bardağındaki kolin oranı 5.2 mg’dır.kuskus_nedir (1)

Folat
Folat kırmızı kan hücrelerinin üretimine yardımcı olur ve inme, kalp hastalığı gibi sıkıntıları önler.

Kalsiyum
Kalsiyum dişler ve kemikler için son derece önemli besin öğelerindendir, kemik erimesini önler, cildi sağlıklı tutar, kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca kalsiyum uyku bozuklarına ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Kuskus Salatası Nasıl Yapılır?Resimli Tarif Tıklayınız

 

Magnezyum
Magnezyum normal kan basıncını korumaya yardımcı olur ve kardiyovasküler hastalıklarını önler. Magnezyum diyabet, migren, depresyon tedavisinde de olumlu etki gösterir.kuskus_nedir (2)

Potasyum
Beyin fonksiyonlarının sağlıklı çalışmasını sağlar, stres, anksiyete gibi sinirsel sorunları azaltmaya yardımcı olur,Bir porsiyon kuskus 76 mg potasyum içerir.

Selenyum
Selenyum iyi bir antioksidan olduğundan, kanserle savaşır, bağışıklığı güçlendirir. 1 kase kuskus 43 mcg selenyum içerir. Günlük ihtiyacımız olan selenyum miktarı ise 70 mcg’dir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.