Eğer burun estetiği yaptırmayı düşünüyorsanız, en yeni teknikler sayesinde daha kolay bir nekahet dönemi, eskisine kıyasla daha doğal görünümlü bir burun sizi bekliyor.

Birçok seçenek mevcut
Son yıllardaki gelişmeler sonucunda, operasyon sonrası dönem ağrısız ve hafif şişliklerle geçmektedir. Eskiden kullanılan tamponlar yüzünden nefes alamama problemi de artık kalmadı.

Üstelik, teknoloji sayesinde, müdahale öncesinde ulaşacağımız sonucu hastaya gösterebiliyoruz. Burnunda daha hafif değişiklik isteyenler ise burun endolifti yöntemini tercih edebilir ve lokal anestezi altında, yarım saatte istenilen sonuca ulaşılabilir. Bu tekniğin en iyi yanı ise beğenmediğinizde geri dönüşünün mümkün olması.

Daha hafif değişikliklerde ise botoks ve dolgu maddeleri kullanılabilir. Gördünüz gibi burun estetiğine giden birçok alternatif yol var. Önemli olan siz ne kadar farklılık istediğinize karar verin, biz size yardımcı olalım.

Burun bütün güzel hatlarınızı gölgeleyebilir
Burun estetiği, ülkemizde en sık yapılan estetik girişimdir. Burnunun estetik görünümünden rahatsız olan, yüzünün diğer hatlarıyla uyumsuz olduğunu düşünen, kaza ya da geçirilen operasyon sonrası burunda oluşan estetik bozukluğu düzelttirmek isteyen kişilere uygulanır.

Burun yüzümüzün tam ortasında yer aldığı için, büyük veya asimetrik olması bakışları bu bölgeye yöneltir. Yüzün diğer güzel hatlarının ön plana çıkmasını engeller. Operasyon sonrasında kişilerin sert ifadesinin ortadan kalktığını, güzel fakat arka planda kalmış bölgelerin öne çıkarak yüzün çok daha güzelleştiğini görüyorum.

Önceden sonucu görmek mümkün
Burun estetiği, yüz kemiklerinin gelişimi tamamlandıktan sonra yani ergenlik çağında kızlarda 16, erkeklerde 17 yaşından sonra yapılır, estetikle beraber şayet varsa nefes alma problemleri de düzeltilir.

Operasyon öncesi yapılan görüşmeler sırasında bilgisayar yardımı ile, kişinin nasıl bir görünüme sahip olabileceği gösterilir. Böylece kişinin hedeflediği görünüme ne kadar yaklaşıldığı da gösterilmiş olur. Her hasta için farklı uygulamalar gerekir, aynı tipte standart bir burun yapılmaz. Ayrıca, gelişmiş teknikler sayesinde burun estetiği sonuçlarında doğallık korunabiliyor, burun ucu düşmesi gibi sorunlar yaşanmıyor.

Profil görünümün; alın, burun, elmacık kemiği, dudak, çenenin birlikteliğiyle ortaya çıktığı unutulmamalıdır. Operasyon öncesi görüşmelerde, bu bölgelerle ilgili yapılan önerileri iyi değerlendirmeniz gerekir. Burun estiğine eklenecek çene veya dudak estetiği profil görüntüyü çok etkilediğini unutmayın.

Ameliyat güncesi
“Kişinin burnunda elde etmek istediği sonuca ve gerekliliğe göre yapılacak girişim ve anestezi şekli belirlenir. Cerrahi işlem genel veya lokal anestezi altında yapılır, çoğunlukla hastanede kalmayı gerektirmez. Burun ucunda ve sırtında küçük girişimler yapılacaksa lokal anestezi tercih edilebilir.

Burnun tümünde çalışılacaksa tercihim genel anestezi oluyor. Kesiler burun delikleri içinden veya görülmeyecek bölgeden 3 -4 milimetrelik kesilerle yapılıyor ve sonrasında gözle görünür bir iz kalmıyor.

Nekahet dönemi
Operasyon sonrasında, burunda sızlama, basınç hissedilebilir, fakat ağrı şikayeti ile karşılaşmıyorum ve hastalarıma yüze soğuk uygulamalarını ve başlarının yukarıda olacak şekilde uyumalarını öneriyorum.

Burun içinde tampon kullanmıyorum. Böylece, burun deliklerine yerleştirdiğim özel silikonlar sayesinde operasyon sonrası nefes alma güçlüğü yaşanmıyor. 5-7 günde burun üzerindeki kalıp çıkararak, yerine ödemi engelleyici kağıt bantlar yapıştırılıyor. Hasta, 7-10 günden itibaren normal günlük aktivitelerine dönebiliyor.

ALTERNATİF GİRİŞİMLER

Botoks ve dolgu uygulamaları
Özellikle değişikliklerden çekinen ama burnunu daha güzel görmek isteyen kişilerde sıklıkla uyguladığım bir yöntemdir. Uygulama çok kolaydır. Lokal anestezik krem sürülmesi sonrası, uygulama 5-10 dakika sürer.

Botox ve dolgu yardımıyla, uygun kişilerde burunda geçici şekil düzeltilmesi, küçük değişiklik isteyenlerde, operasyona vakit ayıramayanlarda veya çekinenlerde uygulanabilir. Gülümseme sırasındaki burun ucu düşmesi durdurularak burun ucu kaldırılabilir ve burun üzerindeki kavisin daha az görülür olması sağlanabilmektedir.

Ortalama altı ayda bir işlemi tekrarlamak gerekir. Birçok kişi burnundaki güzel değişikliği gördükten sonra burun endolifti veya burun estetiği operasyonuna daha rahat karar veriyor.

Burun endolifti
Endolift yöntemini birçok bölgede uyguladıktan sonra, bu yöntemin ismini vererek ilk uygulayanlardan oldum. Kıkırdak ve kemik yapısında değişiklik yapmadan lokal anestezi altında 20-30 dakika kadar süren bir işlemdir. Burun ucunda daralma, burun kanatlarının daraltılması, burun ucunun kaldırılması, bu yöntemle kalıcı olarak sağlanabilmektedir.

Burun üstündeki kemeri çok büyük olan ve kemik yapısı yana doğru geniş olan kişilerde, bu bölgelerde kesin bir değişiklik isteniyorsa, klasik burun estetiğini tercih ediyorum.

Burun endolifti nasıl yapılıyor?
Özel endolift materyalleri, kesi yapmadan özel bir şekilde cilt altına yerleştirilmektedir. Çok yumuşak olan materyaller elle cilt altında hissedilemez.

Müdahale sonrası burunda 2-3 günde geçecek bir şişlik olur. Bu şişliğin daha çabuk iyileşmesi için bu dönemde burun üstüne bir bant koyuyorum. Üç gün sonra bant çıkarılıyor ve kişi sosyal yaşamına tamamen dönebiliyor.
Yüzünüzdeki gülücüklerin, güzel burnunuzla bütünleştiği günler dileğiyle…