Hamilelik döneminde ağız ve diş sağlığı son derece önemlidir. Hamilelikte diş bakımı nasıl olmalıdır? Gebelik döneminde diş sağlığını korumak için neler yapılmalıdır?

Hamilelikte Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Hamilelikte vücuttaki enfeksiyonlar doğrudan bebeğe geçebilir. Yapılması gereke gebelik öncesi diş hastalıklarının bitirilmesi olmalıdır. Eğer hamile iseniz bebeğinizin sağlığı için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

Hamilelik düşüncesi içerisinde olan kadınların hamile kalmadan önce dişlerdeki çürük, dolgu yada diğer tedavileri tamamlamış olmaları gerekiyor. Hamile iseniz ilk 3 ay bebeğin gelişimi açısından diş doktorunuza hamile olduğunuzu söylemelisiniz. Kulllanacağınız ilaçlara dikkat etmeniz gerekiyor.

Hamilelikte Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır? | 1

Diş bakımınızı hamilelik sürecinde ihmal etmemeniz gerekiyor. Vücudunuzdaki kalsiyum miktarının önemli bir kısmını bebeğiniz ile paylaştığınız için tükettiğiniz besinlerin kalsiyum açısından yeterli olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor.

Gebelik döneminde diş fırçalamnıza dikkat edin. Gün içerisinde ağızda oluşan bakterileri engellemeniz gerekiyor. Kullanacağınız diş macunlarını yutmamaya çalışın. Doğal diş macularını tercih edin. Diş fırçalama işleminden sonra kullanılan diş temizleme sularından özellikle içerisinde alkol olanlardan uzak durmanız gerekiyor.

Düzenli aralıklar ile diş bakımızı yaptırın. Doğum sonrası mineral kaybı olan dişlerde zayıflamalar olacağı için dişçinizden randevu alabilirsiniz.