Eğer şüphlendiğiniz hastalıklar varsa evde 5 basit sağlık testi ile bu hastalıkların işaretlerinin sizde olup olmadığına bakabilirsiniz.
Hastalıklar biz farketmesek bile belirti verirler. Sizin için hazırladığımız birkaç yöntem ile evde sağlığınızla alakalı ipucu yakalabilirsiniz.

Evde 5 Basit Sağlık Testi

Evde 5 Basit Sağlık Testi | 1

Evde 5 Basit Sağlık Testi

Gözler
Bir gözünü kapatın ve monitörünüzden üç ila beş adım geriye doğru çekin. Yukarıdaki daireye bir göz atın. Çizgilerin bazılarının diğerlerinden daha koyu renkte olup olmadığını belirleyin. Cevap evetse, bir göz doktoruna gitmenizde yarar var.

Evde 5 Basit Sağlık Testi | 2

Esneklik
Bu testi uygulamak için yere oturun, bacaklarınızı önünüzde uzatın ve parmaklarınızın ucuyla ayaklarınızın üzerine dokunun. Bunu rahatlıkla yapabiliyorsanız, vücudunuz mükemmel şekle sahiptir. Eğer zorlandıysa, vücudunuzun esnekliğini arttırmak ve eklemlerinizin aşırı zayıflamasını önlemek için yoga, pilates veya yüzme yapmak iyi bir fikir olabilir.

Evde 5 Basit Sağlık Testi | 3

Kalp
Sessizce beş dakika sessizce oturun ve dört parmağınızı bilekinizin iç tarafına yerleştirin. Nabzınızı bulun. Atış sayısını sayarak bir dakika boyunca ölçün. Yetişkinler ve on yaşın üzerindeki çocuklar için dakikada 60-100 atış normal kabul edilir. Az ya da çok kan basıncıyla ilgili sorunları gösterebilir. Bununla birlikte, kendiniz bir teşhis koymaya çalışmayın – git ve bir doktora görün.

Evde 5 Basit Sağlık Testi | 4

Parmaklar
Bir bardağa çok soğuk su dökün ve parmaklarınızı 30 saniye boyunca batırın. Parmak uçlarınız beyaz veya mavi renk alıyorsa, kan dolaşımınızla ilgili bir sorununuz var demektir. Sıcaklıkta (veya stresde) belirgin bir düşüş, parmaklar, parmaklar, burun ve kulaklara kan sağlayan kan damarlarının kasılmalarına neden olabilir. Sonuç olarak, vücudun bu kısımları doğru miktarda kan yoksundur ve uyuşuklaşır.

 

Evde 5 Basit Sağlık Testi | 5

Ödem
Ayağınızın üst veya alt kısmını baş parmağınızla bastırın. Baş parmağınızı kaldırdıktan birkaç saniye sonra ayakta hala bir girinti varsa, vücudunuzun sıvı tutma konusunda bir ihtimal olması ihtimali var demektir. Diyetinizdeki tuz miktarını azaltmanız ve işlenmiş gıda ürünlerinin tüketilmesini önlemeniz önerilir.

Evde 5 Basit Sağlık Testi | 6

Tiroid
Gözlerinizi kapatın, kollarınızı önünüzde uzatın, parmaklarınızı yanlara doğru dağıtın ve birisine ellerine ince bir sayfa yapmasını isteyin. Kağıt parçası parmaklarınızla titremeye başlarsa, bir endokrinolog görmeye değer.
Bu testlerin size bilimsel bir sonuç ve kesin tanı vermeyeceğini unutmayın.