Arkadaşlar,

Bir ihtiyaç üzerine bu yazıyı yazıyorum ve burada yazılanlar konusundaki fikirlerimi belirteceğim.

Neden Yazıyorum?

İyi niyetli bazı hastalarımın, yazılan bütün yorumları ciddiye alıp, kötü etkilendiklerini gördüm. Son olarak, nefes problemi olmamasına rağmen nefes problemi olduğuna inanan bir hastam bu yazıyı yazmama neden oldu. Kimsenin hastalarımı mutsuz etmeye hakkı yok. Fotoğrafını Brazilya ISAPS kongresinde göstereceğim; o kadar harika bir burun olmuş J

Kadınlar kulübü ile tanışma

6 yıl kadar önce kadınlar kulübünde adımın geçtiğini öğrendim. Sanki bir elektronik eşya alır gibi, markaları kıyaslarcasına doktorlar kıyaslanıyordu. Gerçek isimler kullanmadan yazılan bu yorumlar, gerçekten hasta olmayanların yazabileceği bir ortam olduğu için takip etme ihtiyacı hissettim. Zaman, zaman editörleri ile konuşup adımın buradan tamamen çıkartılmasını bile düşündüm. Hastalarımın fikrini sordum. Arkadaşının burnunu yaptığım birisi bile gerçek bir sonuç ile yetinmeyip günlerce buradaki yazıları okuyormuş. “Sizi oradan buldum, orası olmasa sizi bulamayabilirdim, lütfen adınız ve yorumlar orada kalsın” diyenler oldu. O nedenle, bu fikirden vazgeçtim.

Kadınlar kulübü hakkında, şu an ne düşünüyorum?

-Günümüzde her şey daha şeffaf oluyor. İnsanların, ameliyat gibi ciddi bir konuda araştırma yapma en doğal hakları.

-Yaptığımız işin sonuna kadar arkasında olduğumuz için hastalarımızın yaşadıklarını paylaşmaları bizi rahatsız etmez, mutlu eder.

-Forum sitelerini okuyan kişilerin, aradıklarını doğru şekilde bulabilmeleri için cerrah olarak, forum sitelerine mesafeli durmanın etik olduğunu düşünüyorum.

-Benim hakkımda, yorum okumak isteyen hastalar olduğu için bazen hastalarıma

“beni mutlu hastalar sayesinde bulduysanız, sizin de kendisi için doğru doktoru arayan hastalara karşı bir sorumluluğunuz olabilir. Dilerseniz yaşadıklarınızı özgürce paylaşabilirsiniz diyorum”.

-Gerçek hasta olduktan sonra mutsuzluklarını belirten hastalarımıza da saygımız sonsuz olduğu için bu yorumların silinmesi için hiçbir girişimde bulunmadım, bulunmayacağım. Bir cerrahın tüm hastalarının mutlu olması çok zor. Mutsuz olan bazı hastalarımın yıllar sonra “burnum çok iyi oturdu, teşekkür ederim” telefonları alıyorum.

Estetik ameliyat için forum sitelerini okuyanlara ve hastalarıma önerilerim

-Yorum sayısının çokluğu ile cerrahın becerisi arasında bir ilgi yoktur. Bugün ne yemek yaptın, içine neler koydun gibi yorumlarla, konuyu sürekli şişirmek mümkün. J. Bu aralar şu doktor çok revaçta diyorlar gülüyorum J

-En iyi cerrah kim diye haftalarca yorum okumak doğru değil, size uygun cerrahı bulmaya çalışın. Her cerrahın bir tarzı vardır. Daha kalkık, daha doğal, daha küçük gibi.

-Ne istediğinizi 5 tane cerraha anlatmaya yorulmayın. Sonuçlarını beğendiğiniz cerraha gidin.

-Elinde 5 cerrahın adıyla gelip hepsiyle görüşüp karar verecek, hastalara 5 dakikadan fazla vakit ayırmıyorum. O kadar yazıyı, kafanızı karıştırmak için okumuşsunuz diyorum.

-Herkesin beklentisi farklı. Ortalama bir burunla çok mutlu olanlar var. Harika bir burunla bir türlü mutlu olamayanlar var. Bizim işimizi fotoğraf gösterir. Fotoğraflı yorumlar her zaman daha kıymetlidir.

-Dedikodu yayan kişilere itibar etmeyin. Örneğin “Barış Çakır Revizyon yapmaz” dedikodusu çıkaranlara sesleniyorum. Burnu tamamen alınmış bir hastamızın koyduğu ameliyat sonrası fotoğraflar, size cevap olsun.  :),

-3 yıldır şuna gideceğim böyle gideceğim, şöyle geleceğim yazan ama bir türlü ameliyat olamayanlara pek fazla itibar etmeyiniz.

-En değerli yorum  FOTOĞRAF’ lı olandır.

ARADIĞINIZI BULMANIZI DİLERİM. İYİ ŞANSLAR :)

 

Op.Dr. Barış Çakır
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
bariscakir.com

Dr. Barış Çakır Facebook 

Dr. Barış Çakır Twitter

İlgili Konuları ;
– Burun ameliyatlarında “Mandal Burun” tehlikesi
– Burun estetiğinde doğal görünüm için Poligon Rinoplasti
– Burun estetiğinde içten bantlama tekniği
– Burun nefes problemleri
– Burun estetiğinde kapalı teknik mi ? açık teknik mi ?
– Gülerken diş etlerinizin çok görünmesi (Gummy Smile)
Kalın derili burunlarda burun estetiği