Evde eklem ağrısına çözüm için önerilebilecek birçok egzersiz ve tüketilmesi gereken besin vardır. Evde eklem ve kas ağrıları için bitkisel doğal kür ve çaylar makalemizde sizlerle.

İnsanlar eklem ağrılarının yalnızca yaşlılarda olacağını düşünür. Fakat pek çok genç kişide de çeşitli nedenlerden dolayı eklem ağrıları meydana gelir.

Eklem Ağrısının Nedenleri

Özellikle kilo sorunu olan kişilerin eklemleri de çok sık ağrır. Eklem ağrısı nedenleri arasında gösterilebilecek diğer rahatsızlıklardan bazıları ise şunlardır:

  • Kireçlenme,
  • Kesecik iltihabı,
  • Eklemlerin yoğun şekilde kullanılması,
  • Romatoid artrit

Eklem Ağrısını Geçirmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eklem ağrısının en büyük nedenlerinden bir tanesi aşırı kilodur. Vücudunun taşıyabileceğinden daha fazla kiloya sahip olan insanlarda eklem ağrıları da fazlaca görülür. Bundan dolayı eklem ağrısından kurtulmak için kilo vermek şarttır.

Bunun dışında uykunun da düzenli olması yine ağrıların geçmesinde etkilidir. Yeteri kadar uyuyan kişilerin vücutları da dinleneceği için eklem ağrıları da kalmayacaktır. Bunların dışında eklem ağrısı için bitkisel çözümler de denenebilir.

Eklem Ağrısının Bitkisel Tedavisi, Doğal Çözümü | 1

Besinler İle Eklem Ağrısı Tedavisi

Eklem ağrısının geçebilmesi için bazı besinlerin tüketilmesi gereklidir. Bu besinlerden bir tanesi yeşil yapraklı sebzelerdir. Bu sebzeler arasında ıspanak, lahana, karnabahar vardır. Ayrıca badem ya da ceviz gibi yemişler de eklem ağrısı için ne yapılmalı diye soranlara gösterilebilecek yiyecekler arasındadır. Bu yemişler inflasmasyon ile savaştıklarından dolayı eklem ağrıları için de birebirdir. Bunların dışında anti oksidan içeren bazı meyveler de uzmanlar tarafından eklem ağrıları için önerilmektedir. Bundan dolayı portakal, mandalina gibi meyveler sıklıkla tüketilmelidir.

Eklem ağrısına iyi gelen besinler olduğu gibi ağrıları tetikleyen de yiyecek ve içecekler de mevcuttur. Bu besinlerden de kesinlikle uzak durulması gereklidir. Örneğin asitli içecekler, şekerler ya da fastfood yiyecekler inflamasyon oluşmasına neden olur ve eklem ağrılarına yol açar.

Eklem Ağrısının Bitkisel Tedavisi

Eklem ve kas ağrılarına bitkisel kür tarifleri ile azaltabilirsiniz. Kas ağrılarına bu doğal kürler ile şifa bulacaksınız. Gelelim tariflerimize…

eklem ağrısına bitkisel çay tarifi

Zerdeçal Çayı

Zerdeçal ağrı giderici özelliği ile kas ve eklem ağrılarınıza iyi gelecektir.

Malzemeler:

  • 1 Çay kaşığı zerdeçal
  • 2 bardak su

Tarifi:

Cezveye 2 bardak su koyun ve 1 tatlı kaşığı zerdeçalı koyun. Düşük ateşte kaynatın. Demlenmesini bekleyin (8 dk kadar) Bu ağrı kesiciyi sabah ve akşam için.

Ananas Çayı

En iyi ağrı kesicilerden bir diğer yöntem ise ananas çayıdır. Eklemlerdeki iltihabı azaltmak için ananas kürü birebir. Tarifi ise şöyledir.

Malzemeler:

  • Ananas 2 dilim
  • 4 bardak su

Tarifi:

Ananas dilimlerini ve suyu blendera koyup iyice karıştırın. (4 dk kadar) Eklem ağrısı kesici bu bitkisel kürü Sabah öğle ikindi ve akşam içmelisiniz. Geçmiş olsun.

eklem ağrısı bitkisel tedavisi

Dr. Feridun Kunak Eklem Ağrısı İçin Doğal Karışım

Malzemeler:

  • Kara turp rendesi
  • Zencefil yağı
  • Ozon yağı
  • Biberiye yağı

Tarifi:

Yukarıdaki malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın ve ısıtın. Isınan bu karışımı ağrıyan yere uygulayın masaj yaparak.

Eklem Ağrısı İle İlgili Konular