Domuz eti dinimizce yasaklanan yemesi haram olan etler arasında yer alıyor. Domuz etinin zararları, sağlığa olumsuz etkileri  makalemizde bu etin vücudumuza olan olumsuz etkilerinden bahsettik. Domuz eti, domuzun kaburga kısmından yapılan jambon, sosis ve salam gibi et ürünleri vesilesiyle piyasaya sürülür.

Domuz, enfeksiyona yol açan normal bakteri ve dirençli bakterileri bünyesinde barındıran bir hayvandır. Bu bakteri domuz yiyenlere geçip, kişide kusma, ateş, ishal, karın krampları ve dehidrasyona yol açabiliyor. Domuzda bulunabilen E.coli, Salmonella ve Escherichia gibi dirençli bakteriler domuz yemenin bir diğer dezavantajıdır.

Roundworm Infestation
Trişinozda olarak da bilinen yuvarlak kurt istilası domuz etinin sağlığa zararlarından yalnızca biridir. Az pişmiş domuz Trichinella spiralis “domuz solucanı.” paraziti içerebilir. Ulusal Sağlık Enstitüleri göre, domuz yemek, domuz solucanlarının bağırsaklarınızı istilasına yol açar ve bağırsaklarda çoğalır.
Bağırsaktaki kurt istilasının sonucu olarak da kişide kramp, ishal, ateş, kas zayıflığı, halsizlik ve mide rahatsızlığı gibi belirtiler görülür.

Kalp Hastalığı
Domuzda bulunan doymuş yağlar kalp hastalığı için en önemli risk faktörlerinden biridir. Doymuş yağlar “kötü” kolesterol olan LDL kolesterol düzeylerini artırıp, kalp hastalığına yakalanma ihtimalini artırır. Doymuş yağlar, ayrıca, kilolu veya obez olmanıza sebep olup, doğrudan kalbi ve diğer organları olumsuz etkiler. Amerikan Kalp Derneği doymuş yağ tüketimini azaltmayı, bunun yerine doymamış yağları kullanmayı tavsiye ediyor.

Mesane Kanseri Riski
Texas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi tarafından yayınlanan bir makalede, Jie Lin, Ph.D’e göre, iyi pişmiş yahut yanık domuz eti, mesane kanserine yakalanma olasılığınızı artırıyor! Yüksek ısıda pişirilmiş domuzda kansere neden olabilen heterosiklik aminler, HCAs oluşur. Mesane kanseri olan 844 hasta ve mesane kanseri olmayan 878 hasta üzerinde yapılan 12 yıllık çalışmada, hastaların beslenme bilgileri incelendi ve domuz eti yiyen kişilerin, dana eti yiyenlerden daha fazla mesane kanserine yakalandıkları tespit edildi.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir