Dilde çıkan yaralar için tedavi yöntemleri farklılık göstermekte olup ilaç tedavilerinin yanı sıra doğal yöntemlerle de yapılabilmektedir. Dil hastalıkları ve yaraları pek çok farklı nedenle oluşabilmektedir. Özellikle dil yarası türleri oldukça fazladır ve tedavileri için de farklı birçok yöntem uygulanabilmektedir.

Dil Yarası Tedavisi İçin İbrahim Saraçoğlu Önerileri

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu dil yaraları için kırkkilit otunu önermektedir. Bu ot at kuyruğu otu olarak da bilinmektedir. Bir su bardağı kaynamış suyun içerisine bir tatlı kaşığı kadar kırkkilit otu eklenmelidir. Kısık ateşte 2 dakika kaynatılmalı ve dinlendirilmelidir. Gün içerisinde bir ya da iki bardak tüketilmesi dil yarası için faydalı olacaktır. Bu bitkisel tedavi hem dil yaraları hem de ağız yaralarına iyi gelmektedir.

Dilde Çıkan Yaralara Ne İyi Gelir? İbrahim Saraçoğlu Önerileri  | 1

Dil Yarası Bitkisel Tedavi Alternatifleri

Dil yarası için bitkisel bir tedavi yöntemlerini kullanabilirsiniz. Dil yarası için bitkisel tedaviler oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Dil yarası bitkisel tedavisi için alternatifler şu şekildedir;

  • Ekşi Nar Kabuğu Tedavisi: Kürün hazırlanışı için öncelikle ekşi nar kabuğu suda kaynatılmalıdır. Kaynadıktan sonra süzülmeli ve dinlendirilmelidir. Dinlendirilen su ile ağız çalkalanmalıdır.
  • Sinirli Yaprak Otu Tedavisi: Sinirli yaprak otu, bir miktar sumak ve böğürtlen filizi suda kaynatılmalıdır. Kaynatılan karışım süzüldükten sonra zeytinyağı ile yoğrulmalıdır. Yoğurma işlemi karışım bir merhem kıvamına gelene kadar yapılmalıdır. Elde edilen sabah ve akşam olmak üzere iki kez dil üzerine sürülmelidir.
  • Meyan Kökü Tedavisi: Ekşi nar kabuğu, mersin yaprağı ve meyan kökü kurutularak dövülmelidir. Elde edilen karışımın içerisine toz bal eklenmeli ve merhem kıvamına gelene kadar karıştırılmalıdır. Elde edilen merhem dil üzerine sürülmelidir. Tedavi dildeki yara geçene kadar devam etmelidir. 

Ağız İçi Yaralarının Nedenleri ve Tedavisi Tıklayın !

Ağız ve Dil Yarası için Çözümler Tıklayın !

Dudakta Uçuk İçin Doğal Yöntemler Tıklayın !