Son zamanların popüler içeceklerinden biri de buğday çimi suyudur. Buğday şırası nasıl yapılır, faydaları nelerdir ?makalemizde buğday çim suyu hakkında bilgiler verdik. Buğday suyu yahut ot suyu olarak da bilinen bu bitkinin zayıflamadan kanseri önlemeye kadar sağlık üzerinde pek çok olumlu etkisi vardır.Buğday çimi suyu nerede satılır? Alışveriş merkezlerinin meyve suyu satan reyonlarında ve internetten temin edilebilir.

Buğday çimi suyu yani buğday şırası nasıl yapılır?
Aktardan organik buğday çim tohumu temin edin.
2 su bardağı buğday çimi tohumunu güzelce yıkayıp, bir kaseye boşaltın ve üzerini suyla doldurun, kapakla örtüp, 1 gün boyunca bu şekilde bekletin.
Ertesi gün, suyunu süzüp, tekrar aynı kaba koyun ve sağlam bir kağıt havluyla üzerini örtüp 1 gün bekletin. Ertesi gün tohumları karıştırıp, 1 gün daha bekleyin.
İşlem 3 gün sürecektir, bu süre zarfırnın sonunda tohumlarınız çimlenmeye başlayacaktır.
Tohumları toprak dolu tepsiye ekin, üzerini bir kaç kat yaptığınız kağıt havluyla örtün, ardından sulayın. Tohumlar çimlenmeye başlayınca kağıt havluyu çıkarıp, her gün düzenli şekilde bu işleme devam edin.
Çimleriniz uzayıp kesilmeye hazır hale geldiğinde kesip, katı meyve sıkıcağına koyun ve suyunu çıkarıp için, bunun için çim suyu sıkmaz makinesi de alabilirsiniz.

Buğday çimi suyu günde ne kadar içilebilir?
Sabah akşam birer çay bardağı içebilirsiniz.

Buğday çimi suyu ve faydaları

1-Buğday çimi suyu vücuttan ağır metallerin giderilmesinde, ve kılcal damarlardaki kan akışını artırarak, yüksek tansiyonu düşürür.

2-Buğday çimi bağırsakları çalıştıran, kabızlığı önleyen magnezyum minerali açısından zengin bir bitkidir.

3-Enzim zengini içeriği ile cilt bozukluklarını giderir, cildinizi içeriden temizler.bugday_sirasi_nasil_yapilir (1)

4-Egzama, sedef gibi cilt hastalıklarını iyileştirir, saçların erken ağarmasını önler, sivilce ve sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olur.

5-Klorofil açısından zengin özleri ile beyin ve vücut dokularının optimal düzeyde faaliyet göstermesini sağlar, bakteri üremesini önler.

6-Buğday çimi, mantar ve bakteriler için uygun olmayan bir ortam oluşturan antibakteriyel özlere sahiptir.

7-Buğday çimi içeriğindeki anti-enflamatuar bir enzim olan SOD ile radyasyonunun zarar verici etkilerinin azaltılmasında etkilidir.bugday_sirasi_nasil_yapilir (2)

8-Buğday çimi suyu tüketimi hemoglobin üretimini artırarak karbon monoksit etkilerini azaltır, böylece daha fazla oksijen alırsınız.

9-Buğday çimi suyu en iyi detoks içeceklerindendir. Karaciğerinizi temizler, alerji, sivilce gibi karaciğer kaynaklı çeşitli sağlık sorunlarından sizi korur.

10-Buğday çimi kandaki aşırı asit oranını düşürür, peptik ülser, ishal, mide-bağırsak şikayetlerini giderir ve kabızlığı iyileştirir.

11-Anti-oksidan, anti-kanser ve klorofil özleri ile kanseri önler.bugday_sirasi_nasil_yapilir (3)

12-Çimen suyu, kan şekeri seviyesini düzenleyerek, diyabetik hastaların sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlar.

13-Çimen suyu ile zayıflama! Açlığı bastırıp, iştahı kontrol eder, böylece kilo kontrolü sağlar.

14-Yüksek demir içeriği ile kırmızı kan hücrelerin oluşumunu artırır, kansızlıkla mücadele eder.

15-Beynin oksijen alım kapasitesini artırarak alzheimer riskini azaltır.

İlgili Konular

Çimen Suyu İçerek Zayıflama Tıklayınız

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.