Buğday şırası yada buğday çimi son yıllarda bir çok hastalığın özellikle de kanser tedavisinde sıkça kullanılıyor. Buğday çimi suyu nasıl yapılır? Buğday çiminin faydaları nelerdir?

Buğday çimi karaciğerin temizlenmesi, kanın temzilenmesi, hemoglabin oranında artış olması için kullanılan vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir besindir.

Buğday çimi faydaları, içerisinde bulunan klorofil vücuttan toksinlerin atılmasında, karaciğerin safra üretiminde, kan şekerinin dengelenmesinde etkilidir. Klorofil aynı zamanda kalbin işleyişini artırır, vasküler sistemi, bağırsakları düzenler. İçerisindeki yüksek oksijen miktarı ile dokuları onarır.

Ucuz bir maliyet ile hazırlayacağınız bu buğday çimi suyu nasıl hazırlanır.

Buğday çimi suyu nasıl yapılır? | 1

Buğday Çimi Suyu Nasıl Yapılır?

Malzemeler

Buğday çimi, kesildiğinde ve kıyarken yaklaşık 1/2 fincan  yapmaya yetecek kadar

2 ila 3 bardak su

Limon

Buğday çimlerini yakşalık 4-5 cm yüksekliğinde olduğunda kesebilirsiniz. Evde buğday çimi yetiştirme ihtimaliniz yoksa dışarıdan hazır olarak alabilirsiniz. Bizim tavsiyemiz evde ilaçsız tohumlar ile yetiştirebileceğiniz buğday çimlerini kullanmanız yönündedir.

Buğday çimlerini hafifçe ılık su ile yıkayın. Böylece böcek yada bakterilerden arındırmış olursunuz.

Temiz bir havanın içinde buğday çimlerini iyice ezin. Biraz su ekleyin bu sayede su çimler daha düzgün ezilecektir. Limon suyunu ekleyin. Buğday çimi suyunuz hazır.

Buğday çimi suyu hazırlamak için diğer yöntem

Bu malzemeleri bir blendıra ekleyin. Üzerine suyu ve limonu ekleyin. Yaklaşık 60 saniye kıyın. suyunuz hazırlanmış olacaktır.

Bu hazırlamay yönteminden sonra özellikle yazın içine birkaç parça buz ekleyebilirsiniz. Sağlıklı içeceğiniz hazırlanmış olacaktır.

Meyve sıkacağı ile hazırlama

Aynı ölçüleri meyve sıkacağınızın içine alın. İyice su kıvamına gelene kadar karıştırın. Eğer çıkan suda minik çim parçalarından rahatsız oluyorsanız. Temiz ve kullanılmamış bir tülbent yardımı ile tamamen süzebilirsiniz.

Buğday çimi ile tüketmeniz daha sağlıklı olacaktır. Unutmayın.

Buğday çimi suyu cilt yaşlanmasını geciktirme amacıylada kullanılan bir yöntemdir. Yurtdışında sıkça kullanılan ancak oldukça pahalı bir içecektir. Sizde evinizde  güneş alan ve toz barındırmayan bir yerde ilaçsız tamamen doğal olan buğday tohumlarından çim üretebilirsiniz.

Bu yöntem doğal olduğu için ilk denemenizde mucize beklemeyin. Devamlı olarak uygulanmalıdır.

Haftada birkaç defa uygulayabilirsiniz.

Bazı hastalıkların tedavisi amacıyla kullanılacaksa doktorunuza mutlaka danışın. Bazı doğal içerikli içecekler ilaçların etkinliğini azaltabilir. Bunun tamamen tedavi edici değil destekleyici bir yöntem olduğunu unutmayın.