Bir düşün peşinde, kilometreler katettiler… Bazen memleketimizin sırlarında kayboldular bazen sınırlar aştılar bir hayalin içine düştüler… Ve bastılar deklanşörlere… Bastılar ve hapsettiler düşlerinin peşinde gözlerinin gördüğünü… gün geldi istediler ki düşleri sadece kendileri için değil başkaları için de umut olsun… En azından uzaklar yakın olsun…

Fotoğrafçı için düşlerin gerçeğe dönüşmesidir fotoğraf…
Bekliyoruz ki başka düşler de gerçek olsun…

(BEDD) BEDENSEL ENGELLİLERLE DAYANIŞMA DERNEĞİ yararına düzenlenen fotoğraf sergisinden, duvarınıza asacağınız her fotoğraf engelli arkadaşlarımızın tekerlekli sandalyeye kavuştuğunu size hatırlatsın; YOLCULUKLARIMIZ ONLARIN UMUTLARI OLSUN…

Fotoğraf severlerin değerli katılımlarını beklediğimizi ifade eder, ziyaretleriyle engelli dünyasına katkı ve farkındalık sağlayacaklarını hatırlatmak isteriz.

Saygılarımızla

“Umuda Yolculuk” Fotoğraf Sergisi
Katılımcılar: Mehmet Naci Demirkol, Murat Sertan Sağmanlı, Zeynep Yassıbağ
Sergide Yer Alan Çalışma Sayısı: 40 adet fotoğraf
Sergi Tarihi: 1-10 Haziran 2011
Sergi Açılışı: 5 Haziran 2011 saat 18.00
Sergi Mekânı: Metrocity Alışveriş Merkezi – Zemin Kat Sergi Alanı
BEDD
Tel: (0216) 370 81 66 (Pbx)
www.bedd.org.tr

BEDD üyeleri yararına `Umuda Yolculuk` fotoğraf sergisi | 1

“UMUDA YOLCULUK” FOTOĞRAF SERGİSİ

Umuda Yolculuk fotoğraf projesini gerçekleştiren ekip, biri diş hekimi diğer ikisi ise özel sektörde yöneticilik yapan üç amatör fotoğrafçıdan oluşuyor.

Grup üyeleri fotoğrafa gönül verdikten sonra daha fazla seyahat etmeye ve dünyaya farklı bir gözle bakmaya başlamış; zamanla hayatlarının bir parçası haline gelen fotoğrafın iç dünyalarını zenginleştirdiğini, onlara yaşamları için gerekli motivasyon ve enerjiyi verdiğini de düşünüyorlar.

Hobi olarak başladıkları bu uğraş zamanla onlarda çektikleri fotoğrafları başkaları için faydalı bir hale getirme fikrini ortaya çıkarmış; Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği (BEDD) ile tanışma da projenin çıkış noktası olmuş. Grup üyeleri, herkesin onların gözünden görebilmesini istiyor ve sergiden elde edilecek gelirle engellilere tekerlekli sandalye alınmasını amaçlıyor.

ÖZGEÇMİŞLER

Mehmet Naci Demirkol

1961 de İstanbul’da doğdu, Kimya Mühendisi, çok uluslu bir şirkette İnsan Kaynakları Müdürü olarak çalışıyor, orta okul yıllarından beri fotoğraf çekiyor, çeşitli yarışmalarda derece ve sergileme kazandı, çeşitli ortak sergilere katıldı, son yıllarda fotoğrafla ilgili çalışmalarıma ağırlıklı olarak Fototrek ile devam ediyor, seyahat fotoğrafçılığı, portre ve makro özellikle ilgilendiği alanlar, İFSAK üyesi, evli, bir oğlu ve bir kızı var.

Murat Sertan Sağmanlı

1972 yılında Ankara’da doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Perakende sektöründe başladığı kariyerini gıda sektöründe yöneticilik yaparak devam ettirmektedir.
Uzun yıllar ilgi duyduğu fotoğrafa 2007 yılında başladı; aldığı çeşitli eğitimler ve atölye uygulamalarıyla fotoğrafla ilgili çalışmalarını sürdürdü. Fotoğrafla birlikte yurtiçi ve yurtdışı seyahatleri de yoğunluk kazandı. Kişisel internet sitesi ve çeşitli fotoğraf paylaşım sitelerinde çalışmalarını paylaşmakta olup; biri kişisel fotoğraf sergisi “Bir Başka İstanbul” olmak üzere çeşitli karma sergilerde fotoğrafları sergilenmiş, dergi ve televizyonda yayınlanmıştır. Ayrıca çeşitli fotoğraf yarışmalarında kazandığı ödül ve sergilemeleri de bulunmaktadır. İFSAK üyesidir.

Zeynep Yassıbağ

1974 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu ve aynı fakültenin Periodontoloji Anabilim Dalında doktora çalışmasını tamamladı. Fotoğraf, şiir ve tiyatro ile amatör olarak ilgilenmektedir. Fotoğrafla ilgilenmeye başladıktan sonra yurtdışına uzun seyahatler yapmıştır. “Bir Başka İstanbul” fotoğraf sergisinde sergilenmek üzere şiirler yazmış ve fotoğrafları çeşitli gösterilerde yayınlanmıştır.

BEDD