Bahçeci Tüp Bebek Ekibi, Fulya Teracce’daki yeni merkezinde Laparoskopik Sütur Kursu düzenledi. Prof. Dr. Mustafa Bahçeci başkanlığında düzenlenen kursa, dünyaca ünlü cerrahlar ve Türkiye’nin dört bir yanından kadın doğum uzmanları katıldı.

Avrupa Jinekolojik Endoskopi Cemiyeti (ESGE) Dönem Başkanı, Strasburg’da Avrupa Telecerrahi Enstitüsü (IRCAD) Kadın Hastalıkları ve Doğum Direktörü Prof. Dr. A. Wattiez ve Dr. J. Nassif’in verdiği eğitimin ardından, katılımcı doktorlara İstanbul Cerrahi Hastanesi ameliyathanesinden yapılan canlı yayında laparoskopik cerrahi tekniği ile miyom ameliyatı gösterildi.

Toplantıyı organize eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bora Cengiz, hem kendileri hem de katılımcı doktorlar için çok önemli bir deneyim olduğunu vurguladı. Dr. Cengiz, “Dr. Wattiez’in davetimizi reddetmeyerek Türkiye’ye gelmesi, kliniğimiz için onur, ülkemiz doktorları adına önemli bir fırsattır. Laparoskopik cerrahide en önemli becerilerin başında olan dikiş atma kendisi ile düzenlediğimiz ilk kurs oldu. Ekibimizden Prof. Dr. Mustafa Bahçeci ve Op. Dr. Halit Fırat Erden’in de eğitici olarak katıldığı iki günlük kurs süresince katılımcılar laparoskopik dikiş ve sütür konusunda yoğun bir eğitimden geçtiler ve becerilerini laboratuvarda pekiştirme fırsatı buldular.” dedi.

Yoğun ilgi nedeni ile Dr. Wattiez, yılda iki kez olmak üzere bu kurslara eğitimci olarak katılabileceğini bildirdi.