Ekstradan 10 yıl daha yaşamak mümkün! Bunun için tek yapılması gereken kurallara uymak. Sağlıklı yaşamak ve yaşam kalitenizi arttırmak adına atacağınız adımlar hayati önem taşıyor. 4 önemli adım atarak 10 yıl daha fazla yaşayabilir, en önemlisi sağlıklı yaşayabilirsiniz.

10 Ekstra Yıl Yaşamak İçin Bu 4 Adımı Atın | 1

uzun yaşamanın sırrı

Sigara Kullanmayın!

Sigaranın sağlığa verdiği zararlar pek çok konferansa konu olmuş, dünyaca yapılan uygulamalar başlatılmış büyük ölçüde önüne geçilse de sigara kullanımı günümüzde tam olarak durdurulamamıştır. Öncelikle sigaraya son vererek hayati ilk adımınızı atmalısınız.

uzun yaşamanın sırrı

uzun yaşamanın sırrı

Sağlıklı Beslenme

Neredeyse tüm hastalıkların başı sağlıksız ve düzensiz beslenme sonucu ortaya çıkar. Sağlıklı beslenmeden kasıt ise vücudun ihtiyaç duyduğu protein, vitamin ve minerallerin yeterli miktarda alınmasıdır. Fast food yaşam tarzını terk ederek protein ağırlıklı sağlıklı gıdalara yönelin.

İdeal Kilo Korunmalı

Vücut indeksine bakılarak ideal kilo belirlenmekte. Bunun için bir uzman desteği alarak yağ oranınız, boyunuz gibi birtakım etmenlerin karşılaştırılması sonucu ideal kilonuzu öğrenmeniz mümkün olur. Fazlalıklardan kurtulun ve hastalıklara da bu sayede savaş açın.

uzun yaşamanın yolları

uzun yaşamanın yolları

Alkolden Uzak Durun

Çok fazla alkol tüketen kişilerin ölümcül hastalıklara yakalanma riski yüksek. Sağlıklı bir yaşam ve 10 yıl daha fazla yaşamak için mümkün olduğunca az alkol tüketmelisiniz.

Araştırmacılara göre yelde edilen sonuçlar gösteriyor ki bu dört adıma uyan kişilerin ölme ihtimali yüzde 74 daha az.  Bulgulara göre 4 iyi yaşam alışkanlığı edinenlerin yüzde 82’si kalp hastalığına yakalanmıyor. Bunun yanı sıra % 65’inin ise kanser riski taşıması oldukça düşük bir ihtimal.

Uzun ve sağlıklı yaşam için ne yapmalıyız? Tıklayın !

Uzun yaşamanın sırrı için Tıklayın !