Mavi gözlüler için saç rengi seçimi konusunda alternatifler oldukça fazladır. Mavi göze hangi saç renkleri yakışır? Saç renklerini nasıl seçmelisiniz ayrıntılarını yazımızda bulabilirsiniz.

Mavi gözlüler için saç rengi seçimi

Saç rengi seçiminde yapmanız  gereken ilk adım ise ten renginizi ve gözlerinizin açık yada koyu olmasına dikkat etmek olacaktır.

Yeşil gözlüler için saç rengi seçimi Tıklayın!

Cilt Tonunuzu Belirlemek İçin

Cildinizin tonunu belirlemenin diğer bir yolu, yüzünüze karşı bir beyaz kağıt parçası aynayla birlikte iyi aydınlatılmış bir alanda tutmaktır. Cildiniz beyaza karşı sarı gibi görünüyorsa, sıcak alt tonlu demektir. Cildiniz pembe veya mavi-kırmızı renkte görünüyorsa, soğuk alt tonlu cildiniz var demektir. Kül görünüyorsa ya da hangi tonların baskın olduğunu belirleyemiyorsanız muhtemelen nötr alt tona sahipsiniz.

Sıcak Alt Tona Sahip Kadınlarda

Sıcak Kahveler

Mavi gözlüler için saç rengi seçimi | 1

Kahverengi tonlarının hemen hemen hepsi, küllü tonlar haricinde, sıcak tonlamalı cildi olan insanlara uyar. Bununla birlikte, koyu tonlar mavi göz renginizi ortaya çıkaramanızı sağlar. Koyu renk saçlarınız varsa ve net geçişler denemek istemiyorsanız bu renk sizin için ideal olacaktır.

Altın Sarısı

Mavi gözlüler için saç rengi seçimi | 2

Saç renklerinde altın yansımaları seçmek istiyorsanız küllü kahveler ile karıştırmak cilt tonunuza uygun olmayabilir. Altın tonunu tek başına kullanın.

Zencefil Rengi

Mavi gözlüler için saç rengi seçimi | 3

Mavi gözlü ve sıcak alt tona sahip kadınlarda bu renk harika görünür. Eğer saç renginizi tamamen değiştirmek istiyorsanız bu rengi kullanabilirsiniz.

Soğuk Alt Tona Sahip Kadınlarda

Koyu Kahveler

Mavi gözlüler için saç rengi seçimi | 4

Ten renginiz açık olduğu için uygulayabileceğiniz ve yüzünüzü çok daha ön plana çıkarabilecek bir renktir. Koyu renkler mavi gözlerin derinliğini ortaya çıkarmada yardımcı olur.

Küllü Kumral

Mavi gözlüler için saç rengi seçimi | 5

Bu saç rengi açık tenli insanlarda son derece doğal durur ve mavi gözleriniz ile bütünlük sağlanmasına yardımcı olur. Gözlerinizdeki gri hareleri vurgulamak istiyorsanız bu rengi kullanabilirsiniz.

Platin

Mavi gözlüler için saç rengi seçimi | 6

Platin sarısı saç oldukça sık kullanılsada açık tenli ve mavi gözlü kadınlarda her zaman çok daha iddialı ve bütünleşmiş bir görünüm elde eder. Saçlarınızda köklü bir değişiklik istiyorsanız yakışacağında emin olabilirsiniz. Bu rengin kullanımına soğuk alt tonlu kadınlar daha uygundur.

Mavi

Mavi gözlüler için saç rengi seçimi | 7

Eğer saçınızda marjinal değişimler yaratmak istiyorsanız gözlerinizin mavisini saçlarına taşıyabilirsiniz. Bu saç rengi soğuk alt tona sahip mavi gözlüler için idealdir.

Nötr Alt Tona Sahip Kadınlarda

Maun Rengi

Mavi gözlüler için saç rengi seçimi | 8

Net olmayan geçişleri barınıdıran bu ten renkli kadınlarda cildin daha aydınlık bir görünüme kavuşması için bu renk idealdir.

Altın Işıltılar

Mavi gözlüler için saç rengi seçimi | 9

Saç renginizi ister açtırın yada kumral olan saçlarınızı  üzerine sarı gölgeler yaptırın ikiside sizin alt ton renginizle uyumlu olacaktır.

Siyah

Mavi gözlüler için saç rengi seçimi | 10

Cildinizi soğuk tona yaklaştırmak istediğinizde siyah alternatifini deneyebilirsiniz. Bilmeniz gereken ise  doğal saç renginiz koyu değilse siyahtan değiştirmek epey uğraş gerektirir.

Mor

Mavi gözlüler için saç rengi seçimi | 11

Eğer bu alt tona sahip olup biraz farklı bir saç rengi arıyorsanız bu saç rengi tam size göredir. Mor  rengin ışık dalgası hem sıcak hemde soğuk etkiler taşıyan cildiniz ile uyumlu olacaktır.

 

Kaynak: stylecraze.com