Aduki veya azuki fasulyesi de denilen Meksika fasulyesi, genellikle Japon ve Çin yemeklerinde kullanılan küçük, kırmızı, kuru fasulyelerdir. Adzuki fasulyesi nasıl pişirilir? resimli anlatım makalemizde Meksika fasulyenin yapılışını anlattık. Fasulyenin küçük boyutlu olmaları diğer fasulyelerden daha hızlı bir şekilde pişmesini sağlar ve diğer fasulyeler kadar gaz sorununa yol açmaz Piştikten sonra, fasulyeyi sade bir şekilde yiyin; pirinç ile karışık “osekihan;” geleneksel japon Japonya yemeklerindendir veya kırmızı fasulye ezmesi oluşturmak üzerine şeker serpin.

1.Adım
Fasulyeyi temizleyin, bozuk olanları çıkarın.

2.Adım
Fasulyeleri güzelce yıkayın.

3.Adım
Büyük bir tencereye Meksika fasulyesi koyun ve üzerini kaplayacak kadar su ekleyiniz.
Fasulyeler su içinde genişleyecektir.

4.Adım
Tencereyi buzdolabına koyun.

5.Adım
24 saat boyunca, en azından gece boyunca fasulyeyi bekletin. Saatlerce uğraşmak yerine fasulyeyi kaynatıp, bir ila üç saat boyunca suyu emmesi için bekletebilirsiniz.. İki, üç dakika boyunca kaynatıp, ardından bir gece bekletirseniz, gaz sorununa neden olan şeker miktarını azaltmış olursunuz.

6.Adım
Fasulyenin suyunu boşaltın. Tencerenin dörtte biri fasulye, dörtte üçü su, fasulyelerin üzerini su örtecek şekilde, temiz su ile tencereyi doldurun.

7.Adım
Su ve fasulye kaynatın ve fasulye ve su kaynamaya başlayınca ısıyı düşürün.

8.Adım
Yarım saat sonra asulyelerin pişip pişmediğini kontrol edin.
adzuki_fasulyesi_nasıl_pisirilir (1)

adzuki_fasulyesi_nasıl_pisirilir (2)

adzuki_fasulyesi_nasıl_pisirilir (3)

adzuki_fasulyesi_nasıl_pisirilir (4)

adzuki_fasulyesi_nasıl_pisirilir (5)

adzuki_fasulyesi_nasıl_pisirilir (6)

adzuki_fasulyesi_nasıl_pisirilir (7)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.