Biber çeşitli vitamin ve minerallerden oluşan harika bir sebzedir. Kırmızı biber nasıl közlenir? 3 yöntem makalemizde resimlerle aşama aşama bu işlemin yapılışını anlattık.
İlk yapmanız gereken şey biberi temizleyip çekideklerden arındırmaktır.
Biberinizi uzunlamasına ikiye kesip içindeki çekirdekleri çıkarın, daha sonra muslukta yıkayın.
Biber temizlendikten sonra, tercihen 2 parmak genişliğinde dilimler halinde kesin.
Fırın tepsisine dizip 10-15 dakikalığına fırında kalsın.

Nemini ve lezzetini kaybetmesin istiyorsanız, teflon tavaya biraz bitkisel yağ koyun, biberleri içine dizi, biberler istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin.

Izgarada yahut tost makinenizin ızgara ayarında da biberinizi közleyebilirsiniz. Bildirdiğimiz 3 yöntemden en kolay ve en lezzetlisi biberi ızgarada pişirmektir.

kirmizi_biber_nasil_kozlenir_3_yontem (1) kirmizi_biber_nasil_kozlenir_3_yontem (2) kirmizi_biber_nasil_kozlenir_3_yontem (3) kirmizi_biber_nasil_kozlenir_3_yontem (4) kirmizi_biber_nasil_kozlenir_3_yontem (5) kirmizi_biber_nasil_kozlenir_3_yontem (6) kirmizi_biber_nasil_kozlenir_3_yontem (7)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.