Malzemeler :
– 1 su bardagi sıvıyağ
– 1 su bardagi yagli sut
– Yarim su bardagi su
– 1 corba kasigi sirke
– 3 yumurta
– 1 kg un (1 kilodan 1 avuc eksik)
– Az tuzHamuru açmak için
– 2-3 su bardagi nisastaiçine :
– Ceviz ici

Üzerine
– 2 su bardagi siviyag
– Az tereyagi 125gr

Şerbeti için :
– 6 su bardagi seker
– 6,5 su bardagi su
– 1 vanilya
– Az limon suyu

Burma baklava yapılışı :
Hamur hazırlamak için bütün sıvı malzeme bir tel cırpıcıyla karıstırarak cırpılır.Un azar azar ilave edilir (1 kilo undan belki yarim su bardağı fazla gelebilir) Yumuşak bir hamur yoğrulur (önemli olan hamuru uzun bir sure yoğurmaktır) Hamur 2 saat dinlendirilir.Bezelere ayrılır ve yaklaşık 25-30 beze elde edilir.Bezeler de dinlendirilir.

Bezeler bir tahtanın üzerinde nisasta kullanarak ince bir yufka haline getirilir (Burda önemli olan yufkayı acarken oklavanın yani yufkanın da kenar kısımlarına ellerle hafif bastirmak ve ortasina zaten bastirmasakta cabuk inceliyor ve bolca nisasta kullanmak) Acilan yufka iyice incelince ellerle hafif buzdurulerek oklavanin uzerinde tekrar gevseterek sarılan hamur dikkatlice açılır ama buzguleri bozulmamaya dikkat edilir.

Acilan yufkanin en ust kenarina ceviz ici serpilir ve oklavaya tekrar az gevsek olarak tekrar sarılır. Oklavadan cikarilir ve esit parcalara bolunur,ben 6-7 esit parcaya bolmustum.Baklavalar tepsiye dizilir, bütün hamur bitene kadar ayni işlem yapılır. Sıvıyağ ve tereyağ tencereye alınır daha sonra her ikisini rengi kararmayacak kadar kızdırılır.

Kızgın sivi yağ ve tereyağı karışımı baklavaların uzerine gezdirilir ve cosssss sesini duymamiz lazimki baklavamiz firinda güzelce kizarsin, önceden isitilmis 180-190 c pisirilirken uzeri kizarinca sıcaklık 150ye düşürülür ve icininde daha guzel pismesi sağlanır.Kızaran baklavalar fırından çıkarılır.

Şerbet hazirlanir su,seker ve vanilya bir tencerede yavas ateste kaynatilir.Hafif koyulasip kivam alinca limon ilave edilir ve az kaynatılır ateşten alınır ılıyana kadar soğutulur.Baklava ılık şerbet sogukken baklavanın uzerine dokulur.Serbetini cekene kadar bekletilir…

Afiyet olsun…