Çoğumuzun vazgeçilmezi olan modaya yeni bakış açısı getirmeye ne dersiniz?

Moda denildiği zaman herkes tarafından tarz olan kıyafetler diyebiliriz. Ancak moda diye o tarzda takılmak zorunluluğunuz yok. Giymedik diye modaya uymuyor mu oluyoruz hayır. Kendi modanızı kendiniz yaratmaya ne dersiniz. Yönlendiren siz olun.

Moda trendlerini unutun!

Sadece moda olsun diye istemediğiniz şeyleri giymek zorunda değilsiniz. Her şeyden önce kendi zevkinize göre giyinin. Kendi moda tarzınız olsun çoğunluğun kabul ettiği modeller olmasın. Moda diye başkalarının istediği gibi giyinmekten vazgeçin.

moda

Vücut şeklinize uygun giyinin!

Her şeyden önce kendi tarzınızı oluşturmak istiyorsanız vücudunuzu vücut ölçülerinizi iyi tanıyın. Günümüzde buna dikkat edenlerin sayısı oldukça fazla. Küçük çocuklar bile artık birer moda ikonu diyebiliriz. Podyumlarda gördüğünüz moda olan kıyafetlerin çok az bir kısmı insanların giyebileceği tarzdadır. Bunları giymek zorunda değilsiniz. Üstünüze yakışmayacağı kıyafetleri almaktan vazgeçin. Kendi modacınız kendiniz olun. Önce vücudunuzu keşfedin sonra da hoşunuza gidecek modellere yönelin.

Gardırop klasiklerine uymayın!

Gardırobunuzda çoğu kıyafet klasikleşmiştir. Dar Jeanlar, deri ceketler ve düz tişörtler genelde herkesin dolabında vardır ve sürekli giyilmeye devam edilir. Bunların dışına çıkmaya çalışın. Dolabınız sadece bunlardan oluşmasın. Biraz düşünün.. İnanın kafanızda güzel tarzlar oluşacaktır.

001moda

Cıvıl cıvıl olmanıza gerek yok!

Kadınlar her zaman güzel ve en iyi şekilde görünmek isterler. Dış görünüşleri onlar için çok önemlidir. Aman standartın dışına çıkmayım kötü görünürüm düşüncesi vardır.  Bu yüzden modaya uymaları gerektiğini düşünürler. Kendi tarzınıza karar vermeden önce öncelikle ne giysem diye stres yapmamanız. Sırf hareketli görünmek için rengarenk giyinip gökkuşağı gibi olmanıza gerek yok. Orta halli kıyafetler seçmeniz yeterli olacaktır.

Sadeliği basite almayın!

Çoğumuzun düştüğü hatadır bu. “Ayy çok basit durdu, bunlar olmaz değiştirmeliyim diyenlerin sayısı az değildir”. Böyle durumlarda unutmayın ki sadelik en güzel şıklıktır ve modası hiç geçmez. Düz sade bir elbise, düz renk bir tişört vb. kıyafetler en güzel örnekleridir.

Kısacası moda sizsiniz. Kendi tarzınızın mimarisi siz olun ;)