Dünyada 3 milyondan fazla kadın yüksek topuklu ayakkabılar tarafından yaralanmakta. Bu yaralanmaların yarınsını tendon yırtılması ve bilek burkulması oluşturuyor. Binlerceside düşme sonucu diş kırılmaları yaşıyor yada ayak bileklerinde kırılmalar meydana geliyor.
Ancak hem rahatsızlığına rağmen hemde tüm risklerine rağmen kadınların %60’ı topuklu ayakkabı giymeye değidiğini belirtiyor.

Araştırmaya katılan kadınların yaş aralığı 18-65, katılanların % 89’u rahatsızlık veren ayakkabıların dışarıda geçirdikleri bir geceyi en az bir kere mahvettiğini söyledi.

Kadınların neredeyse yarısına yakını sorunlu ayakkabıları nedeni ile yardıma ihtiyaç duyduğunu ve hatta yaşadıkları acı yüzünden eve taşınarak götürülmeleri gerektiğini belirtti.Bunun yanında kadınların Yüzde 61 bütün bir geceyi oturarak geçirdikleri çok zaman olduğunu da kaydetti.

Yine araştırmaya göre kadınların % 80’i rahat etmeyeceklerinin bile bile moda olan ayakkabıları almakta, Buna karşılık sadece %2’si asla topuklu giymediklerini söyledi.

Araştırmayı yapan Hotter Shoes sözcüsü Lisa McCarten, “Kadınlar güzel görünen ayakkabıları alıp yarattığı acıyı daha sonra dert etme eğiliminde oluyorlar. Kadınların bir çift öldüren cinsten topuklu ayakkabının yarattığı acı ve rahatsızlığa katlanıyor olması inanılmaz