Deniz ve havuz sezonun açılması ile rengarenk mayo ve bikini yıpratmadan nasıl yıkanır? Pahalı ürünler olan ve yıllarca kullanabileceğiniz bu deniz kıyafetleri nasıl yıkanmalıdır?

Mayo ve Bikini Yıpratmadan Nasıl Yıkanır?

Deniz yada havuzdan çıktıktan sonra mayo ve bikinilerin yıkanması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Peki uzun yıllar boyunca kullanabileceğimiz ve çoğu zaman pahalı fiyata alınan bu ürünleri nasıl koruyabiliriz.

Mayo ve Bikini Yıpratmadan Nasıl Yıkanır? | 1

Mayo ve Bikiniler Nasıl Yıkanmalıdır?

Mayo ve bikinilerinizi çamaşır makinasında yıkamanıza gerek yoktur. Soğuk su ile yıkasanız bile deterjan ve basınç kumaşlarının yıpranmasına neden olabilir.

İdeal olan elinizde soğuk su ile yıkamanızdır. Leke yoksa deterjan kullanmayın. Leke varsa hafifçe ovarak çıkarın. Sonrasında soğuk su ile durulayın.

Deniz ve havuzdan çıktıktan sonra uzun süre bekletmeyin. Deniz tuzu ve havuzda bulunan koruyucu maddeler kumaşın yıpranmasına ve solmasına neden olur.

Mayo ve bikinileri astıktan sonra çabuk kuruyacaktır.Uzun süre güneşin altında bırakmayın. Bu renklerinin solmasına neden olabilir.
Yaz tatilinin sonuna geldiğinizde ise bikinilerinizi temizlenmiş olarak bez torbalarda saklayabilirsiniz. Mayo yada bikininizin üst bölümünde sünger kullanılmışsa düzgünce katlamayı deneyin.