Dünyaca ünlü İngiliz indie rock grubu Tindersticks, Mavi Müzik Geceleri kapsamında 20-21 Eylül’de Babylon’un yeni sezon açılışında sahne alacak. Müziği, sahne enerjisi ve canlı performanslarıyla göz dolduran Tindersticks, rock altyapılarını soul ve caz öğeleriyle birleştirdiği farklı tarzıyla tanınıyor. Grup, aranjmanlarında piyano, glockenspiel, vibrafon, keman, trompet, klarnet, org ve fagot gibi alışılmışın dışında enstrümanlar kullanıyor.

Mavi Müzik’te Tindersticks ile rock, soul ve caz melodileri | 1

Nottingham’da kurulan ve adını grubun Yunanistan’da bir plajda tesadüfen buldukları bir kibrit kutusundan alan Tindersticks, orkestra düzeninde gösterdikleri görkemli performansları pek çok rock grubundan ayrılıyor. Mavi sponsorluğunda gerçekleşecek bu özel açılış konserinin biletleri, Babylon ve Biletix gişelerinden satışa sunuluyor. Ayrıca Mavi’nin facebook sayfasını takip eden ve grupla ilgili soruları doğru yanıtlayan 3 kişi, Mavi’den 2 kişilik davetiye kazanma şansını yakalayacak.

Mavi Müzik Geceleri kapsamında 1999’dan bu yana değişik ülkelerin alternatif müzik sanatçılarını Babylon’a taşıyan Mavi, bugüne kadar dünyaca ünlü 35 grubu İstanbullu müzikseverlerle buluşturdu. Mavi Müzik Geceleri’nde Marianne Faithfull’dan Tiger Lillies’e, Stereolab’den Blues Explosion’a, Chicks on Speed’den Nouvelle Vogue ve Peter Björn&John’a kadar çok sayıda önemli grup ve sanatçı sahne aldı.

Mavi Müzik’te Tindersticks ile rock, soul ve caz melodileri | 2

Tindersticks
1991 yılında Nottingham’da kurulan grup, kendi plak şirketleri Tippy Toe Records’dan çıkardıkları “Patchwork” albümüyle, müzik piyasasına adım attı. Özellikle orkestra düzeninde gösterdikleri görkemli performansla ismini duyurmaya ve diğer gruplardan ayrışmaya başladı. İngiliz grup, üçüncü albümleri Curtains’dan sonra müzikal yönünü değiştirerek, soul müziğin etkisine girmeye başladı. 8. albümleri “Falling Down A Mountain”’ı bu yıl yayınlayan grup, kendi çalışmalarının yanı sıra, Trouble Everyday ve White Material gibi alternatif Fransız filmlerinin müziklerini de hazırladı.

No Treasure But Hope


http://www.myspace.com/tindersticksofficial
http://www.stuartastaples.com/
http://www.tinder.info/