Kadınların alışverişe olan tutkusunun günden güne arttığı bir gerçek. İnternet kullanımı yaygınlaştıkça online alışverişe olan yatkınlık da haliyle büyüyor. Teknolojinin neredeyse herkesin hayatına girdiği bu dönemde, sanal marketlerin sayısında da inanılmaz bir artış gözlenmekte.

Online alışveriş son birkaç yıldır tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla büyümekte.

Ülkemizdeki en önemli online mağazalar temelde kadın giyimine yönelik olarak faaliyet gösteriyor.Bu da doğal olarak “neden kadınlar tercihlerini online alışverişten yana kullanıyor?” sorusunu akıllara getiriyor.

Tüketici tarafında güvenirliğin artmaya başlaması, mağazaların sunduğu geri iade seçenekleri ya da ücretsiz kargo gibi imkanların bunda ciddi bir payı var. Ayrıca kadınların iş gücüne katılımının artması da online alışverişteki artışın en önemli  nedenlerinden birisi. Çalışan kadın,  alışveriş yapmaya vakit bulamayınca daha kolay ve rahat  olan yolu tercih ederek  online mağazalara yöneliyor.

24 saat hizmet veren, hızlı, basit, bol seçenekli bir alışveriş herkesin ilgisini çeker.

Yüzlerce mağazaya bir tık uzaklıkta olmak online alışverişi  gerçekten cazip kılıyor.

Bunun yanı sıra mağazaların sık sık indirim kuponları veya hediye çekleri dağıtması  kadınların online alışverişi tercih etmesinin esas sebebi olarak gösterilebilir.

Online alışveriş siteleri, reel mağazalara göre daha düşük bir maliyetle oluşturulduğundan bu durum doğal olarak etiketlere hissedilir ölçüde yansıyor. Öyle ki sadece indirim kodlarını ve kampanyaları bir araya getirip  tüketicinin işini oldukça kolaylaştıran birçok internet sitesi de online dünyaya girmiş durumda.

Tasarruf Etmek İçin İndirim Kuponları Kullanın

İndirim kuponu yayını yapan platformlar  hesaplı alışveriş yapmak isteyenlere fırsatlar sunarak alışverişlerini biraz daha ucuza getirmelerini sağlıyor. Bu alanda en zengin içeriğe sahip olan sitelerden birisi olan  indirimkodlarim.com  her gün yüzlerce güncel kampanya ve indirim kuponunu ücretsiz olarak kullanıcılarının hizmetine sunuyor. Alışveriş yapmak isteyen kişi bu tür sitelerden edindiği indirim kuponlarını kullanarak ekstra indirimler kazanıyor. Avrupa ve Amerika’da çok kullanılan bu sisteme yabancı olanlar için indirim kuponlarının nasıl çalıştığından kısaca bahsedelim:

Diyelim ki Modagram’da beğendiğiniz bir elbise var. Öyle aceleci davranıp hemen satın almayın. Öncelikle burayı tıklayarak modagram indirim kuponlarına bir  göz atın ve  alışverişinize en uygun olan indirim kodunu seçip ödeme esnasında onu kullanın.

Öte yandan genele  bakıldığında online alışverişlerdeki  tercihin  giyim kategorisinden yana kullanıldığını görülüyor. Ayrıca hediye (çiçek ve çikolata), elektronik eşya kategorileri kadınlar arasında çok tercih edilen kategoriler arasında.  Giyim alanında N11, Markafoni, Zizigo, Trendyol, Morhipo, Modanisa, DeFacto gibi mağazalar talep görürken, hediye almak isteyenler genellikle Çiçek Sepeti’ni tercih ediyor. Elektronik ürünlerde ise Media Markt ve Teknosa en çok tıklanan online mağazalar arasında bulunuyor.