– Rengine de karar verin
– Geleneksel olarak gelinin saflığını ve temizliğini yansıtan renk beyaz. Ancak diğer renkleri denemenizi öneririz, – kırık beyaz tonları hatta ‘’nude’’ denilen ten renkleri bu sezon çok moda.
– Bütçenizi oluşturun
– Gelinlik alışverişine çıkmadan önce bütçenizi oluşturmanız gerekir. Tabi bu rakamlar ekstra durumlarda alışılabilir.
– Beğenilerinizi not alın
– Beğendiğiniz tasarımcılar veya tasarım gelinlikler varsa not alın. Bütçeniz onları almaya yetmeyebilir ancak o modele uygun bir bütçeye o modele benzer bir gelinlik diktirebilirsiniz.
– Terzinizi iyi seçin
– Eğer gelinliğinizi kendinize özel diktirmek istiyorsanız sizi tanıyan, vücudunuzu iyi bilen birine gelinliğinizi diktirin. Bütçeniz uygunsa profesyonel yardım alabilirsiniz veya stil danışmanlarına danışıp fikir alabilirsiniz
– Uygun modele karar verin
– Her şeyden önce vücudunuza en uygun gelinlik modelini seçmeniz gerekir. Bunun için değişik modelleri denemelisiniz.
– Her tür durumu göz önüne alın
– Seçtiğiniz gelinliğin evleneceğiniz yerin konseptine uygun olması gerekir. Resmi ve ciddi düğünlerde uzun kuyruklu gelinlikler her zaman idealdir, daha rahat az sayıda kişinin katıldığı samimi düğünlerde ise kuyruksuz kısa gelinlikler rahatlık açısından idealdir.
– Araştırma yapın
– Mağazaları dolaşmadan önce internetten gelinlik modellerini araştırın.İnternet sayesinde ister yurtiçi isterse yurtdışı tüm kaynaklara, bilgilere veya görsellere rahatça ulaşabilirsiniz. Gelinlik dergileri de diğer alternatifiniz.
– Alışverişte yalnız olmayın
– Zevkine ve eleştirilerine güvendiğiniz bir arkadaşınızla veya annenizle alışverişe çıkarsanız dışarıdan bir gözle nasıl göründüğünüzü bilirsiniz.
– Kendinize güvenin
– Unutmayın ne olursa olsun bu sizin düğününüz ve belki hayatınızın en özel anlarından biri, bu yüzden kendinize sonuna kadar güvenin.