Doğru Bikini Seçme Yolları Yaz tatili programınızı yaptınız mı? Peki, plaj alışverişine çıktınız mı? Henüz çıkmadıysanız, yeni bir bikini satın almadan önce birkaç noktayı göz önünde bulundurmanızda fayda var. Aslında sadece bikini değil, tüm mayo türlerinde tasarımın göğüs bölgesine tam oturması hem biçimli bir görünüm hem de konfor elde etmek için şart. Ancak hepimizin farklı vücut tiplerine ve göğüs ölçülerine sahip olduğu da bir gerçek. Bu durumda yapmamız gereken, bizim için tam olarak hangi modelin ideal olduğunu keşfetmek. İşte, keşif yolculuğunuzu kolaylaştıracak ipuçları.

6 Adımda Doğru Bikini Üstünü Seçin

dogru_bikini_ustu_nasil_secilir

Doğru Bikini Seçme

1. Günümüzde o kadar farklı bikini üstü modelleri var ki, aralarından hangisinin size uygun olduğuna karar vermeniz gerçekten zor. Ancak her şeyden önce ilk yapmanız gereken doğru bedeni seçmek. Eğer emin değilseniz bir mezura ile göğüslerinizi tam ortalayacak şekilde göğüs çevresi genişliğinizi ölçün. Örneğin eğer 86-89 santim arasındaysa bikini üstü bedeniniz muhtemelen 38’dir.

dogru_bikini_secimi

 

2. Eğer göğüsleriniz küçükse, daha hacimli görünmeleri için iri desenlere ya da fırfır, kurdele, işleme gibi dikkat çekici süslemelere sahip üstleri deneyin. Siyah yerine beyazı ve canlı renkleri düşünün. Küçük göğüs avantajı sayesinde üçgen ve askısız bikini üstlerini rahatlıkla kullanabileceğinizi de unutmayın.

gogus_bicimine_Gore_bikini_Secimi

 

3. Büyük göğüslere sahipseniz, balenli ve kalın askılı üstler göğüslerinizi hem toparlar hem destekler hem de daha küçük görünmelerini sağlar. Bikini üstünde büyük desenler ve canlı renklerden kaçınmanız da yerinde olur.

bikini_secimi

 

4. Büstiyeri andıran boyundan bağlı halter bikini üstleri, sağladıkları konfor ve destekle öne çıkıyorlar. Göğüsleri daha kalkık ve derli toplu göstermelerinin yanı sıra plajda bile şık görünmek isteyenler için idealler. Tüm vücut tiplerine ve göğüs ölçülerine uygunlar.

dogru_bikini_nasil_secilir

 

5. Dikkati basen ve karın bölgenizden uzaklaştırıp, gövdenizin üst kısmına çekmek istiyorsanız, bikini alırken altı düz ve koyu, üstü ise canlı renkli, desenli ya da süslemeli modelleri tercih edin.

bikini_modelleri_2016

 

6. Göğüsleriniz ister küçük, ister büyük olsun, daha dolgun görünmelerini tercih ediyorsanız, push-up bikini üstlerine yönelin. Kalıplı, dolgulu ve balenli kuplu bu modeller göğüsleri kaldırıp şekil veriyor.

Fotoğraflar: Koton Beachwear, C&A, H&M, Lily & Rose, Debenhams, Victoria’s Secret, Calzedonia

Kaynak: blog.gittigidiyor.com/moda