Cilt sağlığını korumak yalnızca bakım ürünleri ile olmaz. Yağlanma, sivilce ya da kızarıklık gibi problemlerden kurtulabilmek adına tüketilen yiyeceklerinde sağlıklı olması gerekir. Japonların güzellik önerileri arasında da gösterilen bitkisel çaylar, cildin düzelmesinin yanında, vücuttaki fazla ödemin atılmasına da katkı sağlar. Cildin yazın bakımı için beslenme düzenine de dikkat etmekte fayda vardır.

Kullanılan Ürünler Kadar Cilt Sağlığında Besinlerde Önemli

Yağlı, fast food ya da hamur işi yiyecekleri çok fazla tüketenlerin ciltlerinde bozulmalar meydana gelebilir. Genetik faktörlerin dışında, tüketilen besinlerde cilt sağlığı açısından son derece önemlidir.

  • Benzer sorunları yaşamamak adına her zaman sağlıklı beslenmekte ve bol sıvı tüketimine özen göstermekte fayda vardır.
  • Cildin yumuşaması için hem su hem de sıvı tüketimi önemlidir. Bu sayede cilt daha berrak ve ışıltılı bir görünüme sahip olur.
  • Bebekler gibi yumuşak bir cilt için sebze ve meyve ağırlıklı beslenmekte faydalı olacaktır.
  • Brokoli, avokado, havuç, pırasa ya da salatalık cildin güzelleşmesine katkı sağlayan besinlerdir.
  • Cildinize Sihirli Dokunuş: Yeşil Çay Tıklayın !

Kızartmalardan uzak durmak önemli: Özellikle ergenlik döneminde olan ve sivilce problemi ile uğraşanların kızartmalardan uzak durmalarında fayda vardır. Yağlı yiyecekler, ciltteki gözeneklerin tıkanmasına ve sivilce oluşumuna katkı sağlar. Doğal kolay cilt bakımı sağlayabilmek adına her zaman beslenmeye dikkat etmek ve organik ürünleri kullanmak, temel unsurlar arasındadır. Hem içerden hem de dışarıdan en doğal şekilde beslenen cilt, kısa süre içerisinde istenilen görünüme ulaşır.

Bitkisel çaylar cildi güzelleştiriyor Tıklayın !

Sağlıksız bir cilde bakım önerileri Tıklayın !

Porselen Gibi Ciltlerin Sırrı: Cilt Fırçalama Yöntemi ! Tıklayın !

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Tıklayın !