United Colors of Benetton’un, “Şimdi Benim Zamanım” (It’s My Time) sloganıyla, multimedya araçları kullanarak hayata geçirdiği ilk çevrimiçi küresel ve interaktif model seçme yarışması sonuçlandı. Yarışmayı; Almanya’dan “Ben”, Amerika’dan “Janelle”, Belçika’dan “Kevin”, Çek Cumhuriyeti’nden “Praguegirl”, Dominik Cumhuriyeti’nden “Sarah D”, Filipinler’den “Kiko”, Fransa’dan “Magali An B”, Hindistan’dan “Sumit Patwari”, Hollanda’dan “Patricia Nooyen”, Hong Kong’dan “Elisabeth”, İngiltere’den “Francis” ve “Soraya”, İran’dan “Shirin”, İspanya’dan “Gisela V”, İsviçre’den “Melanie Alexander”, İtalya’dan “Abdou” ve “Plastic in Fantastic”, Kazakistan’dan “Natalchou”, Kore’den “David Asian Pride Sheldrick” ve Ukrayna’dan “Oldyork” isimleriyle katılan gençler kazandı.

Yarışmayı kazanan 20 genç, dünyanın en ünlü fotoğraf sanatçılarından Britanyalı Josh Olins ile 2010-2011 Sonbahar / Kış reklam kampanyasının çekimlerinde rol almak üzere New York’a uçacak. Gençlerin görüntüleri, basında, internette ve dünyanında dört bir yanındaki açık hava reklam panolarında yer alacak.

It’s My Time serüveni, Nisan ayında New York’ta yapılacak çekimlerle devam edecek. Görevli ekip, çekimlerin perde arkası görüntüleri, hikayeler ve izlenimlerden oluşan günlüğü www.benetton.com adresinden gerçek zamanlı paylaşacak. Site ziyaretçileri konuyla ilgili yorumlarını yine buradan paylaşabilecek.

Benetton’un www.benetton.com/casting adresindeki sitesi, 8 Şubat – 16 Mart tarihleri arasında devam eden 36 günlük başvuru süresi içinde birbirini tanımaya çalışan ve vizyonlarını paylaşan farklı milliyet, yaş, cinsiyet ve stillere sahip 65.000 kişiye kucak açtı. Dünyanın dört bir yanından talep gören kampanya, Etiyopya’dan Zimbabve’ye, Nepal’den Özbekistan’a, Guatemala’dan Kamboçya’ya ve İzlanda’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyadaki 217 ülkede yankı uyandırdı.

En çok katılımın Türkiye, Hindistan, Meksika ve Rusya’dan yapıldığı çevrimiçi yarışma kapsamında, yaklaşık 40.000 kadın ve 20.000 erkek şansını denemek için siteyi tıkladı. 17.000’den fazla gencin ziyaret ettiği sitede, 20 ila 30 yaş arasındakilerin sayısı 35.000, 30’lu yaşlarını geçenlerin sayısı ise 8.000 olarak tespit edildi. Katılımcıların hem kendi videosunu yüklediği hem de oy kullandığı serüvende, jüri, en yüksek oyu alan 100 kişi arasından 20 şanslı finalisti seçti.

Benetton, “It’s My Time” için sosyal medyanın tüm araçlarını kullandı.

Benetton, “It’s My Time” kampanyasıyla, gençlerin fikirleri paylaşma, arkadaş edinme ve kendilerini özgür hissetme gibi duygularını vurguladı. En son teknolojilerin kullanıldığı yarışmada gençlerin paylaştığı fotoğraflar, videolar, sözler, görseller ve ziyaretçilerin mesajları, site üzerinden tüm dünyaya ulaştırıldı. Konuyla ilgili bilgiler ayrıca, Benetton’un www.facebook.com/benettoncasting, www.twitter.com/benettoncasting ve www.youtube.com/benetton sitelerinden de paylaşıma açıldı. Böylece siteler, katılımcıların kendini ifade etmesi, özgün stilini sunması, hayal gücünü göstermesi, fikirlerini ve zevklerini paylaşması için, küresel bir ortak platform haline geldi.

Benetton yarışma sayesinde, gençlerin geleceğe bakış açılarını belirleyen fikir ve isteklerini bir araya getiren bir ortam sundu. Herkesin girebildiği www.casting.benetton.com/blog adresindeki kolektif blogda; Japonya, Filipinler, Çin, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Portekiz, Almanya, Hollanda, Norveç, Meksika, Amerika ve Kolombiya’dan yazılan 180 konu hakkında 5 milyon yorum paylaşıldı.

Bloga girenler hemen her konu hakkında yazdı, fikrini belirtti, kendi aralarında tartıştı ve açık oturum yaptı. Örneğin; New York hakkında açılan bir konuyu, demokrasi tartışması izledi. Sitede; sanat, müzik ve beslenme konuları, Glenn O’Brien tarafından yazılan mesajlar, uluslararası blog yazarlarının yorumları, en iyi giyinenden en kötü moda ikonuna kadar her türlü konu tartışıldı.

Ayrıntılı Bilgi için:
www.benetton.com/casting
www.benetton.com