Aksesuarlar, bir kıyafeti canlandırmak ve en iyi özelliklerinizi vurgulamak için başvurabileceğiniz en iyi seçenekler. Peki, hazır başvurmuşken neden aralarından en dikkat çekici olanını seçmeyesiniz? Eğer 2016 İlkbahar-Yaz podyumlarına bakarsanız, ‘haşmetli’ küpelerin tekmili birden geri döndüğünü rahatlıkla görebilirsiniz. Tabii ki, modern dokunuşlarla yenilenmiş olarak.

xxl_kupe_modelleri_2016

 

Avizeden püsküle, halkadan topa, pirinçten reçineye envai çeşit form ve materyalde ama illa ki büyük boyutlarda 2016 İlkbahar-Yaz podyumlarını işgal eden XXL küpeler, moda sadelik ve minimalizmin etkisi altına girmediği sürece zaten her daim trend listelerinde kendilerine yer buluyorlar. Ve bu sezon kesinlikle onların sezonu.

xxl_kupe

 

Uzun uzun saymaya gerek yok lakin örnek vermek açısından Marni, Prada, Gucci, Alexander Wang ve Emilio Pucci, ilkbahar-yaz aksesuar koleksiyonları için “Ne kadar iri, o kadar iyi” fikrini benimseyen modaevlerinden sadece birkaçı.

kupe_2016

Tasarımcıları bir yana bırakıp kullanıcılara geçersek; büyük küpelerin ve genel olarak dikkat çekici aksesuarların en güzel tarafı; tek bir parçanın tüm kıyafetinizi öne çıkarmaya yetiyor olması. Ama bir anlamda iş yine sadelikte bitiyor, zira ideal görünümü yakalamak için belli bir denge tutturmanız gerekiyor. Bu da şu demek; aynı anda birden fazla dikkat çekici parça takmayın, illa takmak istiyorsanız birbirlerinden mümkün mertebe uzak tutun (örneğin küpelerinizi kolye değil bilezikle tamamlayabilirsiniz), ayrıca parlak ve cesur aksesuarlar en çok sade kombinlere yakışıyor. Favorilerimiz, düz siyah elbise ya da jean-beyaz bluz kombini.

Fotoğraflar: Marni 2016 İlkbahar-Yaz

Kaynak: blog.gittigidiyor.com