2016 Gelinlik Trendleri… Bu yaz evlenmeyi planlıyorsanız ve henüz hayalinizdeki gelinliği bulamadıysanız, sezonun gelinlik trendleri ve onları yansıtan yeni tasarımlar size ilham verebilir.

2016 Gelinlik Trendleri

Zuhair Murad

Zuhair Murad

Ünlü gelinlik markalarının ortak görüşüne göre, modayı etkisi altına alan doğallığa dönüş trendi, yeni sezonun gelinliklerinde romantik bir görünümle kendini gösteriyor. Dantel, tül ve işlemeler, tomurcuk ve çiçek motifleri 2016 gelinliklerinin ortak özelliği. Bu akımın renk paletindeki yansıması ise çok uçuk, beyaza yakın pastel tonlar. Dantel kollar, düşük omuzlar, tüy süslemeler ve kat kat kabarık etekler de öne çıkan detaylar arasında. Şimdi diğer ayrıntılar…

Marchesa, Elie Saab, Monique Lhuillier

Marchesa, Elie Saab, Monique Lhuillier

Romantik 3 Boyutlu Çiçekler

Geniş aplikeler ya da ışıltılı boncuklardan oluşan 3 boyutlu küçük çiçek süslemeleri romantik gelinliklere modern bir hava kazandırırken, aynı zamanda daha canlı görünmelerini sağlıyor.

Pronovias_2016_gelinlik

Pronovias

Uçuşan Tüy Detayları

2016’da daha çok öne çıkan tüy detayları bazen eteklerin tümünü kaplarken, kimi zaman da gelinliğin bel kısmında küçük dokunuşlar olarak karşımıza çıkıyor.

2016_gelinlik_trendleri

Özlem Süer Wedding

Dikkat Çekici İllüzyon Efektleri

Gelinliklerin beden kısımlarında kullanılan ve dantel aplikelerle oluşturulan illüzyon efektler, gelinliklere romantizm kadar merak uyandırıcı bir hava da katıyor.

Oleg Cassini

Oleg Cassini

Volanlı ve Kat Kat Etekler

Hem A kesim modellerde, hem de saten tasarımlarda kullanılan ve belden kalçaya doğru kabaran volanlı eteklerle gelinlikler daha hareketli bir görünüme bürünüyor. Aynı şekilde kabarık kat kat etekler de daha zengin bir görünüm yaratıyor.

Oscar de la Renta

Oscar de la Renta

Kısa Gelinliklerin Yükselişi

Kısa kesimlerde bu yıl daha büyük bir çeşitlilik var. Etek boyları iyice kısalan minilerden diz üstünde biten A kesim modellere, gelinlik koleksiyonlarında birçok seçenek mevcut.

gelinlik_trendleri_2016

Oleg Cassini

Aksesuar Listesi

Sezonun duvak modelleri arasında hem çok kısa, hem de yerlere kadar uzanan tasarımlara rastlamak mümkün. Duvak kullanmak istemiyor ya da tamamlayıcı bir aksesuar arıyorsanız, tül ve incilerle süslü vualler, kristal taşlı taçlar, dantel saç bantları ve ışıltılı tokalar iyi birer seçenek. Görünümünüzü zenginleştirmek için başvurabileceğiniz diğer aksesuarlar ise tül veya dantel eldivenler, dantel bolerolar, ışıltılı kemerler ve kır çiçeklerinden buketler.

Fotoğraf: Zuhair Murad, Vakko Wedding

Kaynak: blog.gittigidiyor.com