Hafifliği ve sağlığı geleneksel Türk mutfağıyla birleştiren Yudum Mısır Yağı, lezzetten ödün vermeden iftar sofralarına tat katacak hafif tarifler sunuyor. Soğuk buğday çorbası, lorlu ve kabaklı gül böreği, sarımsaklı yahni tarifleri, ramazan sofralarına hafiflik, sağlık ve lezzet katıyor.

Tekli ve çoklu doymamış yağ oranları açısından zengin bir bitkisel sıvı yağ olan Yudum Mısır Yağı, damar sertliği riskini azaltıyor, yüksek kan basıncının ve kolesterol düzeylerinin düşürülmesinde rol oynuyor. Mısır Yağı, A, B, E, K vitaminleri ve zengin mineral yapısıyla enerji verici özelliğe sahip mısır bitkisinin doğal yağ içeren tohumlarından elde ediliyor.

Yudum Mısır Yağı’ndan Hafif Ramazan Tarifleri

Soğuk Buğday Çorbası (4 kişilik)

Malzemeler:
Aşurelik Buğday 2 su bardağı
Yoğurt 4 su bardağı
Su 4 su bardağı
Yumurta 1 adet
Taze Fesleğen 10- 12 yaprak
Yudum Mısır Yağı 1 yemek kaşığı
Tuz

Yapılışı: Buğdayları bir gece önceden ıslatın, ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yoğurt ve suyu çırparak ayran yapın ve içine yumurtayı ekleyin. Haşlanmış buğdayın üzerine ayranı yavaş yavaş dökün. Ocağa koyun orta hararette kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynayınca altını kısın, 5-10 dakika daha pişirin. Soğuyunca ince doğranmış fesleğenleri ekleyin. Tuzunu koyun, üzerine yağ gezdirin ve servis yaparken fesleğen yaprağıyla süsleyin.

Lorlu ve Kabaklı Gül Böreği (Tahinli Yoğurt Sos İle) (4 kişilik)

Malzemeler:
Yufka 2 adet
Yumurta 1 adet
Yudum Mısır Yağı 1/2 su bardağı
Süt 1/2 su bardağı
Lor peyniri 350 gr
Kabak 2 adet
Tuz
Karabiber

Sos için:
Tahin 1 kahve fincanı
Yoğurt 1 su bardağı
Yudum Mısır Yağı 1 tatlı kaşığı

Yapılışı: Kabağı rendeleyin, loru kabakla karıştırın, tuz ve biber ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta, süt ve Yudum Mısır Yağı’nı iyice çırparak karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye keserek dört adet yarım ay elde edin. Yarım ayların düz tarafı size gelecek şekilde masaya koyun. Yufkanın her tarafına sıvı karışımdan sürün, düz kenar boyunca kabaklı lorlu karışımdan koyun ve rulo halinde sarın. Rulo yufkanın bir ucundan tutarak sarmal şeklinde döndürüp gül haline getirin. Yağladığınız tepsiye börekleri dizin, 175 derecede ısıtılmış fırında, böreklerin üzeri altın sarısı olana kadar pişirin. Sos için tahin, Yudum Mısır Yağı ve yoğurdu birbirine yedirerek karıştırın. Böreğin üzerine sürün veya yanında servis yapın.

Sarımsaklı Yahni (4 kişilik)

Malzemeler:
Soğan, halka doğranmış 200 gr
Yudum Mısır Yağı 2 çorba kaşığı
Kuzu eti, 2-3 cm küp şeklinde doğranmış 800 gr
Sarımsak, soyulmuş 30 diş
Üzüm sirkesi 2 çorba kaşığı
Karabiber ½ çay kaşığı
Kimyon ½ çay kaşığı
Tuz

Yapılışı: Tencerenin dibine kuzu etlerinin yarısını koyup üzerine bir kat sarımsak dizin ve geri kalan etleri de ekleyin. Ayrı bir kapta Yudum Mısır Yağı’nda pembeleştirdiğiniz soğanlara sirke, karabiber, kimyon ekleyin, tencereye ilave edin. Etin üzerini geçecek kadar su koyun. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ekleyip, servis edin.

YUDUM_Ramazan_Monusu