Garanti Bankası’nın, Ekonomist dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) işbirliğiyle düzenlediği “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması”nın heyecanı, 5. kez başlıyor. Başvuruların 15 Aralık’tan itibaren yapılmaya başlandığı yarışma kapsamında, “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi”nin yanı sıra, bu yıl ilk kez “Türkiye’nin Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcisi” ve “Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci” kategorilerinde de ödül verilecek.

Türkiye’de yaşayan ve hakim ortak olduğu şirketi yıllık 25 milyon TL’nin altında ciro yapan kadın girişimciler, yarışmaya bizzat başvurabilecek veya aday gösterilebilecek. Başvurular, www.kadingirisimciyarismasi.com adresinden ve Garanti şubelerinden alınacak formlarla, 15 Mart 2011 tarihine kadar yapılabilecek. “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi” 20.000 TL, “Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci” 15.000 TL, “Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci” ise 15.000 TL tutarında nakit para ödülüne hak kazanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Kadın girişimcileri ayrı bir müşteri grubu olarak ele alıp, sunduğu hizmet ve fırsatlarla bir anlamda pozitif ayrımcılık yaparak, kadının yerini güçlendirmeye çalışan ilk Türk bankasıyız. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz, ilk yıl 113 kişiyle başlayan ve geçen sene 3.600 başvuruya ulaşan Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması ile tüm kadınlara örnek olan başarı hikayelerinin duyurulmasını hedefliyoruz. Yarışmanın 5. senesinde, deneyimlerimizden yola çıkarak farklı kategoriler de belirledik, böylece yöresinde fark yaratan ve gelecek vaat eden kadın girişimcileri de ödüllendirebileceğiz. Yarışmamıza gösterilen ilginin her sene katlanarak artması, Türkiye’de kadın girişimciliğinin giderek geliştiğini gösteriyor.” dedi.

Bankanın kadın girişimcilere yönelik çalışmalarının uluslararası platformlarda takdirle karşılandığına da değinen Karadere, “2010’da Stevie İş Ödülleri kapsamında ‘Avrupa’da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı’ kategorisinde Büyük Ödül’e layık görüldük. Geçtiğimiz günlerde de ‘2010 Avrupa Mükemmellik Ödülleri’ kapsamında ‘Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı’ ödülünü aldık. Tüm bu gelişmeler bizi çok mutlu ediyor. Ekonominin yeni gücü kadın girişimcilerin topyekün kalkınmada üstlendiği rolü ve ne kadar kıymetli olduklarını hatırlatmaya devam edeceğiz.” dedi.