Mobilyalara yada kumaşlara bulaşan tükenmez, keçeli ve kurşun kalem lekesi nasıl çıkar? Mürekkep lekesi çıkartmak oldukça zor olsa bile bu konununda bazı püf noktaları var.

Tükenmez ve kurşun kalem lekesi nasıl çıkar?

tükenmez kalem lekesi çıkarma
tükenmez kalem lekesi çıkarma

Tükenmez kalemler özellikle çocukların eline geçtiğinde etrafta bir çok leke ile karşılaşabilirsiniz. Bazen ise içinden akan mürekkep yazı yazdığınız masa örtüsünün üzerinde çıkarması hiç kolay olmayan lekeler bırakabilir. Bu durumdan kurtulabilmek için sizinle püf noktaları paylaşıyoruz. Dilerseniz Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar? Konumuza göz atabilirsiniz…

Tükenmez Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

  • Leke yüzeyine saç spreyi sıkın. Bir süre bekleyin. Üzerini temiz bir bez ile ovun. Bu lekeyi sabitler ve etrafa yayılmasını engeller.
  • Kurşun kalem lekelerini yüzey uygun ise silgi ile öncesinde dağıtmadan silin. Kaliteli bir silgi kullanmayı unutmayın.
  • Diş macunu kalem lekelerini çıkartmada en iyi alternatifler arasında yer alır. Diş macununu leke yüzeyine uygulayın. Bu şekilde bekletin.
  • Sonrasında pamukçuk bırakmayan nemli bir bez ile iyice ovun.
  • Diş macunu kullanırken renkli olmayan beyaz macunları kullanın.
  • Bulaşık deterjanı ile yıkanmış köpüklü bez ile yüzeyi aşındırmayacak şekilde kalem lekelerini ovarak çıkartabilirsiniz.
keçeli kalem lekesi çıkarma
keçeli kalem lekesi çıkarma

Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Keçeli kalem lekesinden kurtulmak isteyen kişiler, öncelikle ciddi ve dikkat gerektiren bir leke ile karşı karşıya olduklarını unutmamalıdırlar. İnatçı lekeler arasından en fazla bilineni keçeli kalemlerdir. İçerisinde bulunan mürekkep yüzünden hem açık renkli hem de koyu renkli kumaşlarda oldukça soruna sebep olmaktadır. Ayrıca profesyonel bir yardım alınması bu lekelerle savaşırken oldukça önemlidir.

Keçeli Kalem Lekesinden Kurtulma Yolları

Evdeki inatçı lekeler arasında ilk sırada yer alan keçeli kalemler, özellikle çocukların boyama yaparken çok fazla bulaştırdığı lekelerdir. Keçeli kalem lekesinden kurtulmanın etkili yolları olduğu kadar işe nereden başlanılacağını bilmek de bu lekelerle baş etmenin en önemli adımlarındandır. Keçeli kalem mürekkebi içerisinde de diğer mürekkeplerde olduğu gibi pek çok çözünebilen madde bulunmaktadır. Bu maddelerin nelerle çözüneceği bilinirse keçeli kalem lekesinden kurtulmak da oldukça kolay olacaktır.

kalem lekesi çıkarma
kalem lekesi çıkarma

Kolonya ile Keçeli Kalem Lekesinden Kurtulmak

Keçeli kalem lekesinden kurtulmak isteyen kişilerin kullanabilecekleri en etkili maddelerden bir tanesi de kolonyadır. Keçeli kalem lekesi olmuş bölgeye birkaç damla kolonya damlatılarak kâğıt havlu ile üzerine bastırıldığında keçeli kalem lekesinin azaldığı görülecektir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus; kolonyanın işe yaraması için keçeli kalemin kurumamış olmasıdır. Kurumuş lekelerde kolonya maalesef çok da etkili bir çözücü olmayacaktır. Kolonya ile bastırma işlemine birkaç kez daha devam edilir ve daha sonra lekenin kalan kısmı bulaşık deterjanı ile hafif ıslatılmış bir bezle silinmelidir. Derideki Keçeli Kalem Lekesi forum konumuza göz atabilirsiniz…

Leke Çıkarma İle İlgili Konular;