Pilates başlangıç seviyesi için evde karın, bacak egzersizlerini videolu anlatım paylaşacağız. Spor salonuna gidemeyenler için evde pilates hareketleri ile kolay forma girebilirsiniz.

Evde Pilates Hareketleri

Personal Trainer Begüm Erdem, Kadınlar Kulübü’ne özel hazırladı. Dilerseniz forum konumuz evde pilates yapanlar göz atabilirsiniz. Düzenli olarak uygular iseniz pilatesin faydalarını kısa zamanda göreceksiniz…

Isınma Karın- Hundred Prep

Isınma Karın ( HundredPrep ) En basit karın hareketlerinden biridir. Bu hareketi de 6 ya da 12 kez tekrarlayabilirsiniz.

Isınma Alt Karın – Leg Lift Changes

Isınma Alt Karın (Leg Lift Changes) Pelvik bölgemizin stabilizasyonunun kontrolünü sağlamak için ve aynı zamanda en alt karın bölgemizi çalıştırmak yapıyoruz. Bu hareketi de toplam 10 kez yapabilirsiniz.

Isınma Alt Karın Leg Lift

Isınma Alt Karın ( LegLift ) En alt karın bölgemizi çalıştırmak için ve aynı zamanda pelvic bölgemizin stabilizasyonunun kontrolünü sağlamak için yapıyoruz. Bu hareketi tek bacakta 6 kez tekrar edebilirsiniz.

Karın (Double Leg Stretch) Hareketi

Karın ( Double Leg Stretch ) Karın bölgemizi çalıştırmak için yapıyoruz. İki bacak birlikte yapıyoruz. Kürek kemiklerimizin yerden yüksek olmasına özen gösterelim. Bel bölgemizin açılmamasına özen gösterelim. Bu hareketi 6 ile 12 tekrar arası uygulayabilirsiniz.

Alt Karın – Üst Bacak 1 Egzersizi

Alt Karın – Üst bacak, Üst bacak kaslarımızı yani en alt pelvic flor  kaslarımızı çalıştırmak için yapıyoruz. Bu hareketi 10 kez tekrar ediyoruz. Ardından nefes alıp 3 pulse yapıyor ve bu hareketi de 10 kez tekrarlıyoruz ve bitiriyoruz.

Alt Karın Üst Bacak 2

Alt Karın – Üst Bacak II, Bu hareket en alt karın bölgemizi ve üst bacaklarımızı çalıştırıyor. Hareketimizi 10 kez tekrar ediyoruz. Bu hareketimiz aynı zamanda arka bacaklarımızın esnemesine de yardımcı olmaktadır.

Yan Karın Obligue – Side Lift

Yan Karın ( Obligue ) – Side Lift Bel bölgemizi etkili bir şekilde çalıştırmak için yapılan en kolay hareketlerdendir. Bu hareketi 6 ila 12 kez tekrar edebilirsiniz.

Karın Hamstring Pull

Karın ( Hamstring Pull ) Karın üst ve alt tarafını çalıştırmak için yapıyoruz. Aynı zamanda bacaklarımızın arka bölümün esnetiyoruz. Bu hareketi de 6 ile 12 kez tekrar edebiliriz.

Karın Hundred

Karın (Hundred) Bel boşluğumuza dikkat ediyoruz. Karnımız içerde aktif Nefes alırken 5 pulse verirken 5 pulse olarak devam ediyoruz. Al ve ver olacak toplam hepsinden 10’ar kez tekrarlıyoruz.

Alt Karın Frog

Alt Karın ( Frog ) Bu hareketle alt karın bölgemizi çalıştırıyoruz. Hareketi yaparken bel bölgemizin açılmamasına dikkat ediyoruz. Hareketimizi toplam 10-12 kez tekrar edebilirsiniz.

Alt Karın Menezes Pozisyonu

Alt Karın ( Menezes Pozisyonu) Bu hareketi alt karnımızı çalıştırmak için yapıyoruz. Bacaklarımızın indirirken bel boşluğumuzun açılmamasına özen gösteriyoruz. Bu hareketi 12 kez tekrar edebilirsiniz.