Doritos Late Night, Rihanna ile mor ve ötesi’ni bir tıkla evinize getiriyor | 1Dünyaca ünlü R&B ve pop yıldızı Rihanna ile beş ülkeden müzisyenleri biraraya getiren
“Doritos Late Night” interaktif küresel müzik etkinliği, www.doritoslatenight.com’da “Gece yarısından sonra Doritos” sloganı ile başladı. İnternetten yürütülen kampanyanın Türkiye temsilcisi mor ve ötesi de başka hiçbir yerde dinlenemeyecek “Loveliest Mistake” adlı şarkısı ve 360 derece klibi ile sadece www.doritoslatenight.com’da. Rihanna’nın Augmented Reality tekniği ile yaratılmış kişiye özel gece ve gündüz performansları ile
gece yarısı eğlencesine giriş bileti Doritos paketlerinde!

Ekim’in ilk haftası Rihanna’nın internete sızan “Who’s That Chick” isimli videosunun arkasından, gecelerin vazgeçilmez atıştırmalığı Doritos’un merak uyandıran küresel müzik etkinliği Doritos Late Night çıkmıştı. Bu muhteşem etkinlik, 20 Ekim 2010 tarihi itibariyle yayına geçen www.doritoslatenight.com ile resmen başladı. Siteden, Rihanna’nın Doritos’a özel şarkısı ve David Guetta imzalı video klibi, Augmented Reality (Desteklenmiş Gerçeklik) tekniği sayesinde çok boyutlu şekilde izlenebiliyor.

Doritos’un bu etkinliğine gerçek bir küresel deneyim katmak adına dünya çapında ünlü sanatçı ve gruplardan; Londra’dan Professor Green, Toronto’dan Down With Webster, Johannesburg’dan Teargas, Sao Paolo’dan Sensacional Orchestra Sonora ve İstanbul’dan mor ve ötesi dahil oldu. Türünün ilk ve tek örneği niteliğinde olan interaktif performanslar www.doritoslatenight.com’da sunuluyor ve Doritos severler, Augmented Reality ile yaratılan içeriğe Doritos paketlerinin arkasındaki özel kod ile erişebiliyor.

Rihanna ile mor ve ötesi’nin Doritos’a özel şarkı ve klibi sadece doritoslatenight.com’da!

Doritos Late Night gibi küresel ve interaktif bir müzik etkinliğinde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten mor ve ötesi üyeleri, “Doritos Late Night çerçevesinde, bu denli yenilikçi ve orijinal bir projede yer almaktan son derece mutluyuz. Bu proje sayesinde dinleyicilerimizle ‘Loveliest Mistake’ adlı yeni ve İngilizce bir şarkımızı paylaşma şansı bulduk. Üstelik bu şarkıyı, daha önce bir müzik videosunda hiç kullanılmamış, 360 derece küresel görüntü kaydetme kabiliyeti olan bir kamerayla çekip, interaktif izleme tecrübesi sunan, ilginç bir kliple eşledik. Bu eğlenceli ve hareketli klibimiz www.doritoslatenight.com web sitesinde izlenebilir” şeklinde bir açıklama yaptı.

İster gece ister gündüz Rihanna

Site ziyaretçileri, Rihanna’nın Augmented Reality performansını, ister gündüz ister gece izleyebiliyor. Yapılması gereken tek şey Doritos NACHO, Doritos HOT CORN ve Doritos TACO aile ve süper boy paketlerinin arkasında yer alan siyah ve beyaz renkli sembolü, bilgisayarlarının üzerindeki web cam aracılığıyla okutarak, late-night bölümüne giriş yapmak. Hayranlar, Rihanna’nın performansını tamamen kendilerine özel olarak yönlendirebiliyor. Bunun için ise yapılması gereken, paketi tutmak ve istenilen şekilde sağa-sola veya yukarı-aşağı hareket ettirmek.

Rihanna odanda konser veriyor

Gerçek dünya ile online dünya arasındaki sınırları kaldıran, 3D dijital objelerin gerçek dünyada pozisyonlandırılmasını sağlayan Augmented Reality (Desteklenmiş Gerçeklik) tekniği sayesinde Rihanna, sanki bilgisayar ekranında canlanıyor ve adeta gelip, evin içinde konser veriyor. Doritos Late Night da, bu özel teknik sayesinde gece eğlencesini, Rihanna gibi erişilmez bir yıldız eşliğinde evlerin içine getiriyor. Her yaştan gence, Doritos’unu atıştırırken, bitmesinin asla istenmeyeceği gece eğlencesine devam etme imkanı sunuyor.

Loveliest Mistake’in klibini bir de 360 derece tekniği ile izle

Kişiselleştirme özelliği diğer sanatçı ve grup performansları için de geçerli. Gruplar, Doritos Late Night için özel olarak bestelediği şarkıları için kendi ülkelerinin otantik ve tarihi yerlerinde, 360 derece tekniği ile video klipler hazırladı. Site ziyaretçileri de örneğin, mor ve ötesi’nin, klibi sadece www.doritoslatenight.com’da izlenebilecek “Loveliest Mistake” adlı şarkısının, Haydarpaşa’da çekilen 360 derece video klibini dilediği gibi izleyebiliyor. Klipte istedikleri yerin üzerine çift tıklayıp, klibe zoom in ve zoom out yapabiliyor ya da fareyi istediği gibi ekran üzerinde gezdirebiliyor.

Sürprizler bitmiyor

“Gece yarısından sonra Doritos” sloganı ile sürprizli ve eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Doritos Late Night etkinliği ile ilgili gelişmeleri www.tytz.com ve www.doritoslatenight.com adreslerinden takip edebilirsiniz.

PepsiCo hakkında:

Dünyanın en büyük ikinci yiyecek-içecek şirketi olan PepsiCo, bünyesinde yer alan Frito Lay, Quaker, Pepsi, Tropicana ve Gatorade şirketleri ile 215’ten fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Yıllık cirosu 60 milyar doları aşan PepsiCo, sürdürülebilir büyümeye odaklandığı “Fayda Gözeten Performans” vizyonu etrafında birleşen 285 bin çalışanıyla birlikte tüketicilerin hayatlarına keyif katan besleyici, lezzetli gıda ve içecekler üretiyor. PepsiCo, her biri yıllık 1 milyar doları aşan perakende satışına sahip 19 ayrı markasının yanı sıra diğer onlarca markasıyla gıda ve meşrubat alanında dünyanın en geniş portföyünü sunuyor. Türkiye’de atıştırmalık pazarında PepsiCo’nun yiyecek şirketi Frito Lay ile 1993 yılından bu yana, içecek pazarında ise PepsiCo’nun içecek şirketi PepsiCo Beverages ile 2002 yılından bu yana Türk tüketicisine kaliteli ve yenilikçi ürünleri ile hizmet vermeye devam etmektedir.

Frito Lay Türkiye hakkında:

1986 yılında bir Türk firması olarak kurulan Uzay Gıda, iki yıl sonra hisselerinin %50’sini PepsiCo’ya sattı. Frito Lay Türkiye bunu takiben, 1993 yılında %100 PepsiCo şirketi olarak kuruldu. Genel Müdürlüğü İstanbul’da bulunan Frito Lay, bugün Kocaeli ve Tarsus’ta bulunan fabrikaları ve Türkiye’nin dört bir yanına yayılan satış ve dağıtım ağıyla 3000’e yakın kişiye istihdam sunuyor. Türkiye’de Lay’s, Ruffles, Doritos ve Cheetos olmak üzere dört uluslararası markanın yanı sıra, yerel markaları A La Turca, Çerezza ve Rocco ile faaliyet gösteren şirket, Türkiye’deki atıştırmalık ürünler pazarının önde gelen kuruluşlarından biridir

mor ve ötesi hakkında:

Harun Tekin (vokal, gitar), Burak Güven (bas), Kerem Özyeğen (gitar) ve Kerem Kabadayı’dan (davul) oluşan mor ve ötesi 1995 yılının Ocak ayında kuruldu. İlk albümü Şehir, 1996 Haziran’ında piyasaya çıktı. Bırak Zaman Aksın adlı 2. albüm Mart 1999’da yayımlandı. Üçüncü albümünün kayıtlarına girmeden önceki en önemli performansını, 9 Aralık 2000’de İstanbul’da da unutulmayacak bir konser veren Placebo’nun ön grubu olarak gerçekleştirdi. Nisan 2002’de, 6 şehri kapsayan ilk Türkiye turnesine çıktı. 2003’te mor ve ötesi’nin bestelediği ve Türkiye’nin önde gelen müzisyenleriyle seslendirdiği “Savaşa Hiç Gerek Yok” adlı şarkı, savaş karşıtı hareketin marşlarından biri oldu. Nisan 2004’te Dünya Yalan Söylüyor albümü yayımlandı. Albümden çıkan ilk single “Cambaz” radyo ve televizyonlarda büyük ses getirirken, Mustafa Hakkında Her şey filminde de yer alan “Bir Derdim Var”, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Film Şarkısı’ seçilerek Altın Portakal ödülünü aldı ve hem dinleyiciler hem de müzik otoriteleri tarafından yılın şarkısı olarak değerlendirildi. Çeyrek milyonluk bir satış yakalayan Dünya Yalan Söylüyor, Blue Jean dergisi tarafından ‘Tüm Zamanların En İyi Türkçe Rock Albümü’, Billboard dergisi tarafından da ‘Son On Yılın En İyi İkinci Türkçe Rock Albümü’ seçildi. Mayıs 2006’da çıkan Büyük Düşler albümü de RollingStone ve Blue Jean tarafından sırasıyla ‘Yılın En İyi Albümü’ ve ‘Yılın En İyi Rock Albümü’ seçildi. Eurovision 2008’de “Deli” adlı şarkı ile Türkiye’yi temsil eden grup, Powerturk televizyonu tarafından düzenlenen Müzik Ödülleri 2008’de ‘Yılın En İyi Grubu’ seçildi. 2009 yılının ilk yarısında bugüne kadarki en geniş kapsamlı Avrupa turnesini gerçekleştiren grup, ardından yedi ayaklı bir Türkiye turnesine çıktı ve 2010 Mayısı’nda 11 şarkıdan oluşan 6. stüdyo albümü Masumiyetin Ziyan Olmaz’ı yayımladı.

LOVELIEST MISTAKE

Restless child enjoy your stay
As all bad songs keep sayin’ the same
Tales of freedom – Fears to face
Stand all night to understand
Now I’m dazzled as I ask myself
Why don’t you give me a break?
Free your mind and count to ten
Then you’ll see you’re none of them
All is easy all is well
You’re in heaven can’t you tell
Now I’m dazzled as I ask myself
Why don’t you give me a break?
This is the loveliest mistake
Why don’t you give me a break?
Free your mind of old clichés
Get some newer ones instead
Fears of freedom, tears to taste
You’re in heaven anyway
This is the loveliest mistake
Why don’t you give me a break?
Whose is the loveliest mistake?

Söz ve Müzik: Mor ve Ötesi