İnternette alışveriş yapmak şüphesiz ki, geleneksel alışveriş yöntemlerine göre daha hızlı, daha konforlu ve genellikle de daha kazançlı oluyor. Ancak sıraladığımız bütün bu iyi yönler ne yazık ki dolandırıcılar için de geçerli. Ucuza alışveriş yapayım derken tatsız tecrübeler yaşamak istemeyenler için işte önemli ipuçları:

İnternet, özel fırsat avcıları veyahut mağazalarda oradan oraya koşturacak vakti olmayan alışveriş tutkunları için adeta bir cennet niteliğinde. Yarı fiyatına satılan markalı elbiseler, öyle kolay kolay her parfümeride bulunamayan parfümler, satış noktasındaki fiyatından %60 daha ucuza satılan ayakkabılar… İnternetten alışveriş yaparken ciddi oranda tasarruf edebilirsiniz. Ancak aynı zamanda, tabir yerindeyse sanal dolandırıcıların kurbanı da olabilirsiniz. Peki buna benzer tatsız durumlar içine düşmemek için neler yapabilirisiniz?

Kazançlı alışveriş gerçekten de insana keyif verir. Fakat şüphe uyandıran promosyonlara kanıp hiç farkında bile olmaksızın zarara uğramak da bu keyfinizi zehir edebilir. Şunu açıkça dile getirmeliyiz ki, internette satış yapan firmalar, siz ucuza alışveriş yapıp sevinin diye indirim kampanyaları düzenlemiyorlar. Onların tek amacı para kazanmak. Eğer sunulan indirim fırsatları gerçekten de size cazip görünüyorsa evvela online mağazanın güvenirliği hakkında ufak bir inceleme yapın. Forumlarda, sözlük platformlarında paylaşılan tecrübelere göz atın. Zor şartlarda kazandığınız paranızı indirim kisvesi altında yapılan sahtekarlıklara kaptırmak istemiyorsanız bunu yapmanız gerekiyor.

deFacto indirim kuponu

İnternetten güvenli ve kazançlı alışveriş yapmanın ipuçları

1. Mümkün olduğunca “kapıda ödeme” imkanı sunan mağazaları tercih edin. Eğer sipariş ettiğiniz ürün kusurluysa ya da beklentilerinizle uyuşmuyorsa, o zaman ödeme yapmak zorunda değilsiniz. Bu oldukça önemli!

2. Beğendiğiniz ürünü almadan önce mağaza ve ürün hakkında farklı platformlarda yapılmış yorumlara göz atın. Birkaç lira daha ucuza almak isterken paranızı ziyan etmek istemiyorsanız buna vakit ayırın. En popüler mağazaların kampanya bildirimleri ve indirim kodlarını paylaşan platformları takip etmek de birkaç liranızın daha cüzdanınızda kalmasını sağlayacaktır.

3.Yapılan “promosyon” gerçek olamayacak kadar avantajlı mı gözüküyor? Emin olun ki ya büyük bir ihtimalle gerçek değildir ya da arkasında başka dolaplar dönüyordur. İnanılmaz bir rekabet içinde olan popüler online mağazalardaki ürünlerin eş değerini daha da ucuza satan alışveriş sitelerine veya şahıslara biraz şüpheyle yaklaşmanız her zaman yararınıza olacaktır.

4. İnternetten yaptığınız alışverişin tamamen sanal olmadığını sakın unutmayın. Her mağazanın, her satış platformunun arkasında bu işten sorumlu kişi veya kişiler bulunmaktadır. Size satış yapan kurum veya kişi hakkında bilgi edinmek yasal hakkınızdır.

5. İlk defa faydalandığınız servisin kullanım şartnamesine göz atın. Para ile ilişkili tüm işlerde güvenlik kelimesi en önemli parolanız olmalı.

DeFacto indirim kuponları için tıklayın