Benetton’un iletişim ve araştırma merkezi Fabrica’nın dergisi Colors; sanat, mimari, tasarım ve fotoğraf kitaplarıyla ünlü Taschen yayınevinin işbirliğiyle “Colors Extraordinary Records” kitabını yayımladı. Önsözü, Oscar ödüllü besteci Giorgio Moroder tarafından yazılan Colors Extraordinary Records, alışılmışın dışında renk ve biçimlerde tasarlanan ve üretilen 400’ün üzerinde vinil plak hakkında bilgi içeriyor. Özellikle koleksiyonerler için hazırlanan kitap, Taschen yayınevinin internet sitesinden (www.taschen.com) sipariş edilebiliyor.

Kitaptaki 400 orijinal tasarımlı plak arasında; harita, kelebek, kalp, ağaç şeklinde; transparan, çok renkli ve altın kaplamalı gibi birçok efekte sahip; ender, sıradışı ve değerli plak bulunuyor. Kitap, sadece plakların kabını değil kendilerini de sergileyerek, okuyucularına kapsamlı ve rengarenk bir katalog sunuyor.

Pink Floyd, Queen, The Beatles, Prince, Michael Jackson, Elvis Presley, Bon Jovi ve Donna Summer gibi sanatçıların plaklarını anlatan kitap, şarkıcılar hakkında anektodlar da içeriyor. Guiness ödüllü İtalyan koleksiyoner Alessandro Benedetti’nin 400’ün üzerindeki plağından oluşan Colors Extraordinary Records, tasarım, fotoğraf ve yazı arasında bir köprü kurarak, okuyucuların albümlere birer sanat eseri gibi bakmasını sağlıyor.


Kitabı internetten incelemek için: http://www.colorsmagazine.com/records/#

Satın almak için: http://www.taschen.com/

sophie-marceau-dream-in-bluemichael-jackson-dangerousjohn-williams-ebrigitte-bardot-the-early-yearsbeatles-yellow-submarine