Sosyal medya hayatımızın merkezine yerleşti. Peki sosyal medyada neler tehlikeli yada sosyal medya kullanırken nelere dikkat edilmelidir.

İnstagram, facebook, snapchat, twitter hepsini o kadar aktif kullanıyoruz ki bazen bu hesaplar yüzünden başımızın ağıracağını dikkate almadan davranabiliyoruz. Sosyal medya kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç hatırlatmada bulunmak istiyoruz.

Sosyal medyada çok sosyal olmayın | 1

Herkese Açık Wifi

İnternet paketlerinin yetmediği zamanlarda bulduğumuz açık wifiye bağlanıyoruz. Buradan kendi hesaplarımıza giriş yaptığımızda kötü niyetli kişiler bizim tüm özel bilgilerimize erişebilir. Gerçekten önemli bir işiniz varsa ortak alanlardaki wifilerden internete bağlanmayın.

Konum Ekleme

Bu kişilerin istediğine bağlı bir durumdur ancak kendi güvenliğiniz için her yerde yer bildirimi yapmasanız iyi olacaktır. Yer bildirimiz sürekli açık olduğu zamanlarda telefonunuz  fotoğraf çekilirkende yer bildirimi yapar ve fotoğrafların nokta atışı ile nerede çekildiğini bilir.

Özel Hayat Gizliliği Bırakın

Sizin hayatınızda olan kişiler zaten nereye gidip geldiğinizi bileceklerdir. Sürekli çeşitli hesaplardan yer bildirimi yaparak insanların sizin her yaptığını görmesine gerek yoktur. Gizlilik bazen önemli sorunları engelleyebilir.

Sosyal medyada bazen uzun zaman önce paylaşılan fotoğraflar videolar yada yazılar şuan öyle düşünmüyor olsanız bile sizin hakkında insalara yanlış fikirler verebilir.