KASIM AYINA GENEL BAKIŞ… KASIM AYINDAKİ GÖKYÜZÜ HAREKETLERİ BURCUNUZU NASIL ETKİLEYECEK?

Bu ay gökyüzündeki enerjilere baktığımda, son bir kaç haftadır gerçekleşmiş olan sert açıların, başta ikili ilişkiler olmak üzere bir çok konuda insanların hayatına bazı olumsuz etkiler vermiş olduğuna şahit oldum. Yaşamış olduğunuz ilişkisel konularda etrafınızdaki insanların anlayışsızlığı ve bencilce tavırları da sizi epeyce etkilemiş olmalı. Bunun yanı sıra 21 Ekim’de gerçekleşmiş olan Merkür gerilemesi de hayatınızda bazı aksaklıkların ve netleşmeyen durumların yaşanmasına neden olan önemli bir etkiydi.

Bu aya damgasını vuracak en önemli astrolojik olay tabi ki Güneş Tutulması olacak. Bu tutulma 3 Kasım günü saat 14:49 sularında Akrep burcunda gerçekleşecek.

Bu tutulma senenin son tutulması olarak dikkatimizi çekmekte. Genel itibari ile tutulmaların astrolojik anlamda önemli bir yeri vardır. Tutulmalar beraberinde süprizleri, hayatınızda yaşanacak olan ani değişiklikleri ve yenilenmeleri getirir. Tutulmaların en büyük özelliği, enerjilerini yavaş ve istikrarlı bir şekilde hayatınıza yansıtmalarıdır. Akrep burcunda gerçekleşecek olan bu tutulma bitişlere, sonlanmalara ve yaptığınız mücadele sonrasında küllerinizden yeniden doğmaya işaret ediyor. Unutmayın her bitiş, yeni bir başlangıçtır…

Güneş tutulması Akrep burcunda gerçekleşeceği için özellikle Akrep burcu olanlar ve diğer sabit burç guruplarında olanlar ( Aslan, Kova, Boğa ) etkileri daha net hissedebilirler. Bunun yanı sıra doğum haritanızdaki bu burçların etki ettiği yaşam evlerinde de önemli bazı konuların yaşanacağını bilmelisiniz. Bu süreçte geçmişle olan bağınızı koparmanız ve yeniye kucak açmanız gerekiyor. Değişimden asla korkmayın ve artık hayatınızda cesur kararlar almanız gerektiğinin farkına varın.

5 Kasım günü saat 10:44 sularında Venüs burç değiştirecek ve yolculuğuna Oğlak burcunda devam edecek. Bu süreçte sevginizi ifade edişiniz ve ilişkilere olan bakış açınızın değiştiğinin farkına varacaksınız. Daha tutarlı davranışlar sergileyerek mantıklı kararlar alma ihtiyacı içerisinde olacaksınız. İlişkilerde fayda-zarar dengesi de daha çok ön planda olacağı için, bencilce tavırlardan ve abartılı davranışlardan da uzak durmanız gerekiyor.

11 Kasım günü saat 02:00 sularında Merkur gerilemesi sona erecek ve Akrep burcunda ileri hareketine kaldığı yerden devam edecek. Merkür gerilemesi sürecinde aksayan ve sıkıntı yaratan bir çok konunun, bu ileri hareket sayesinde yavaş yavaş rayına oturduğunu göreceksiniz. Yalnız gerileme sona erdiği halde gölgeli zamanlarının en az bir hafta daha süreceğini aklınızdan çıkarmayın. Yani Merkür’ün hayatınıza yansıyacak olan olumlu etkilerini önümüzdeki haftalarda daha rahat hissetmeye başlayacaksınız.

17 Kasım günü saat 17:16 sularında Boğa burcunda Dolunay gerçekleşecek. Genel anlamıyla Dolunay zamanları tamamlanmaların, olumlu ve zorunlu bitişlerin ve farkındalıkların zamanıdır. Bunları iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Geçmişte yaşadığınız deneyimlerin ışığında bazı kararlar almanız gerekliliğinin bilincinde olmalısınız. Tamamlanmamış koşullar can sıkıcı olsa da soğukkanlılığınızı korumalı ve hayata karşı emin adımlar atmalısınız.

22 Kasım günü saat 05:48 sularında Güneş Akrep burcundan çıkarak Yay burcuna girecek ve 21 Aralık gününe kadar transitini burada devam ettirecek. Bu süreçte hayatınıza yeni bir bakış açısı katabilir, büyük ve önemli kişilerden bazı destekler alabilirsiniz. Kendinizi maddi ve manevi olarak geliştirme arzusu içerisinde olabilileceğiniz bu dönemde eğitim ve öğretimle ilgili de bazı kararlar da verebilirsiniz.

Şimdi de bu ay gerçekleşecek olan enerjilerin burcunuz üzerindeki etkisine bakalım…
( Yorumları okurken Yükselen burcunuzu da okuyunuz… )

KOÇ ve Yükseleni KOÇ olanlar :



Bu ay finansal konular gündeminizde olacak. Borç alacak ilişkilerinde temkinli olmanız gereken bir zamandan geçiyorsunuz. Parasal kaynaklarınızı iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Şans oyunlarında şanssız zamanlar haberiniz olsun. Duygusal olarak biraz tedirginlik hissedebilirsiniz. Geçmiş konuları ve üstü kapanmış mevzuları tekrar gündeme getirmemeniz gerekiyor.İşle ilgili konularda istikrarlı bir şekilde harekete geçmeniz gerekiyor. Bu sayede güzel gelişmeleri hayatınıza katabilirsiniz. Sizden konum olarak yüksek kişilerden destekler alabilirsiniz.

BOĞA ve Yükseleni BOĞA olanlar :

Bu ay eşinizle ya da yakın birliktelikte bulunduğunuz kişiler ile ilgili konular gündeminizde olacak. Ortaklaşa konular, anlaşmalar, imzalar bu ayın diğer önemli olayları arasında yerini alacak. Duygusal olarak birlikte olduğunuz kişinin ruh halindeki dengesizlik sizi biraz yorabilir. Daha anlayışlı tavırlar içerisinde olmalısınız. Olaylar karşısında fazla ısrarcı olmayıp akışına bırakırsanız istediklerinizi daha rahat elde edebilirsiniz. Yurt dışı ile ilgili bazı konular gündeminizde olabilir. Sürüncemede kalan bazı olayların netleşmesi içinizin rahatlamasını sağlayacak.

İKİZLER ve Yükseleni İKİZLER olanlar :

Bu ay iş ve bulunduğunuz çevre ile ilgili konular gündeminizde olacak. Biraz daha düzenli ve programlı olmanızın vakti geldi. Detaylarda boğulmaktan vazgeçmeli ve olaylara bütünsel yaklaşmalısınız. Kendinizi ispatlayabileceğiniz bir süreçten geçiyorsunuz. Duygusal konularda sürekli kararsız kalmanız size içsel sıkıntılar yaratıyor. Beklentilerinizi fazla yüksek tutmamanız sizin için daha mantıklı gibi gözüküyor. Elinize geçecek olan bazı fırsatlar olabilir. Bu fırsatları olumlu bir şekilde değerlendirmelisiniz. Sağlığınızı bu aralar ihmal ediyor gibisiniz. Bu yüzden biraz da kendinize zaman ayırmalı ve dinlenmeyi ihmal etmemelisiniz.

YENGEÇ ve Yükseleni YENGEÇ olanlar :

Bu ay kendinizi gösterebileceğiniz ve keyif alacağınız konular ön planda olacak. Parasal olarak harcamalarınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü keyfinize fazla düşkün olmanız size parasal olarak biraz sorun çıkarabilir. Duygusal olarak kendinizi yanlız hissedebilir ve ilişkinizde biraz tatminsizlikler yaşayabilirsiniz. Olayları çok fazla abartmamalı ve sahip olduklarınızın değerini bilmelisiniz. İşle ilgili konularda yoğun bir ay geçirebilirsiniz. İlişkilerle ilgili konularda sorunların üzerine gitmememeniz ve akışına bırakmanız gerekiyor. Çünkü hiç beklemediğiniz tepkiler alabilirsiniz. Geçmiş bazı konular gündemde olabilir ve eski bir arkadaşınızla bir araya gelebilirsiniz.

ASLAN ve Yükseleni ASLAN olanlar :

Bu ay evi ve aileyi ilgilendiren bazı konular gündeminizde olacak. Yerleşim yeri ve taşınma ile ilgili konularda da bazı kararlar alma ihtiyacı içerisinde olacaksınız. Duygusal konularda biraz inişli çıkışlı bir ay geçirebilirsiniz. Bu yüzden acele kararlar vermeden önce olayları iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Birlikte çalıştığınız insanlarla ilgili konularda biraz temkinli olmanız gerekiyor. Duygusal konularda bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Beklediğiniz haber bu ay biraz gecikebilir bu yüzden biraz daha sabırlı olmalısınız. Sosyal çevrenizde tanışacağınız bir insanın desteğini alabilir ve hayatınızla ilgili yeni bir karar verebilirsiniz.

BAŞAK ve Yükseleni BAŞAK olanlar :

Bu ay iletişimsel konular ve yakın çevrenizle olan ilişkileriniz gündeminizde olacak. Fikirsel olarak etrafınızdaki insanlarla bazı konuşmalar yapacak ve onlara destek olacaksınız. Fazla duygusal tavırlar içerisinde olamamalı ve mantığınızla hareket etmelisiniz. Sürekli etrafınızdaki insanların sorunlarıyla uğraşmak sizi yıpratabilir. Sevmek ve sevilmek arzusu içerisinde gibi gözüküyorsunuz. Bu tutkulu davranışlar, sizin hayata karşı daha çok motive olmanıza neden oluyor. Fakat aşırılıklardan uzak durmanız ve olayları abartmamanız gerekiyor. Kendinizi daha rahat ifade edebileceğiniz bu ay, etrafınızdaki insanların da dikkatini istediğiniz şekilde çekebilmenizi sağlayacak.

TERAZİ ve Yükseleni TERAZİ olanlar :

Bu ay parasal konular ve sahip olduğunuz değerler gündeminizde olacak. Maddi yönden hayatınıza ek kazançlar katabilecek bazı fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra beklenmedik harcamalarla da karşılaşabileceğiniz için bütçenize de dikkat etmeniz gerekiyor. Sahip olmayı arzuladığınız bir mal veya eşya var ise bu süreçte acele davranmamanız daha mantıklı gibi gözüküyor. Sonradan pişmanlık yaşamamanız için kararlarınızı verirken başkalarının etkisinde kalmamalısınız. Birlikte olduğunuz insanlarla ilgili fikir birliği yapmanız gerekiyor. Duyarlı ve anlayışlı tavırlarınızla olayların üstesinden gelebileceksiniz. Bir yer değişikliği gündeme gelebilir. Ailenizle ilgili bir konuda da sorumluluk üstlenebilirsiniz.

Haber ile ilgili metin girin!.AKREP ve Yükseleni AKREP olanlar :

Bu ay aşırı hassas, alıngan ve değişken bir ruh hali içerisinde olabilirsiniz. Kendinizle ilgili bazı kararlar alma ihtiyacı içerisindesiniz. Olaylara bütünsel yaklaşarak sorunlarınızın üstesinden gelebilirsiniz. Bazı beklentilerinizi mantıklı bir şekilde değerlendirmeli ve geçmiş konuları artık bir kenara bırakmalısınız. Duygusal tepkilerinizi etrafınızdaki insanlara yansıtmamalı ve biraz daha politik tavırlar içerisinde olmalısınız. Zihinsel olarak yoğun bir ay geçirebilirsiniz. Buna rağmen isteklerinizi elde etme açısından verimli zamanlardasınız.

YAY ve Yükseleni YAY olanlar :

Bu ay olayları akışına bırakmanız gereken bir süreçten geçeceksiniz. Şartları ve olayların gidişatını kontrol altında tutmaya çalışmamalısınız. Bazı konularda fedakarlık yapmanız gerekiyor. Bu sayede hayatınızdaki dengeyi kurabilirsiniz. İçsel korkularınızın sizi kontrol etmesine izin vermeyin. Çünkü bu yaşadıklarınızın geçici duygular olduğunu bilmeniz gerekiyor. İçsel sesinizi dinlemeniz doğru kararlar almanızı sağlayacak. Bir süredir sürüncemede kalmış olan bir olay bu ay netleşebilir. Elinizde yarım bırakmış olduğunuz işleri tamamlayabileceğiniz bir dönemden geçiyorsunuz. Tartışma ortamlarından uzak durun ve olayları bir süre akışına bırakın.

OĞLAK ve Yükseleni OĞLAK olanlar :

Bu ay sosyal çevre ve ileriye yönelik projelerle ilgili konular gündeminizde olacak. Kafanızda gerçekleştirmek istediğiniz bazı fikirler için çevrenizden gerekli destekler alabileceksiniz. İşle ilgili bazı konular can sıkıcı bir hale gelebilir. Netleşmeyen olaylar size keyifsizlik verebilir. Bu yüzden hiçbirşeyin motivasyonunuzu bozmasına izin vermemeniz gerekiyor. Önemli bir konuyu fikirlerine değer verdiğiniz bir insanla paylaşabilirsiniz. Duygusal konularda biraz soğuk tavırlar içerisinde olabilirsiniz. Gücünüzü ve hedeflerinizi etrafınızdaki insanlara daha rahat gösterebileceğiniz ve ilgi uyandırabileceğiniz bir süreçten geçeceksiniz.

KOVA ve Yükseleni KOVA olanlar :

Bu ay kariyer ve sosyal statünüz ile ilgili konular gündeminizde olacak. Bir süredir kendinizi ispat etmeye çalıştığınız bazı konular kafanızı meşgul etmiş gibi gözüküyor. Bu ay bu konularla ilgili bazı olayların netleşecek olması size moral verecek. Bu süreçte otomatik pilota bağlamış gibi sürekli hedeflerinize odaklanabilirsiniz. Bu durum ilişki içerisinde olduğunuz insanlara biraz keyifsizlik verebilir. İş hayatınızdaki dengeyi ve istikrarı ilişkilerinizde de göstermeniz gerekiyor. Üst mevkiden bazı kişilerle görüşmeler yapabilir ve bazı konularda destek isteyebilirsiniz. Beklentilerinizi fazla yüksek tutmamalı ve sabırlı davranmalısınız. Gerçekleştirmek istediğiniz konuların biraz yavaş ilerliyor olması asla moralinizi bozmamalı.

BALIK ve Yükseleni BALIK olanlar :

Bu ay hayata bakışınız ve inançlarınız ile ilgili konular gündeminizde olacak. Bu süreçte hayatınızla ilgili yeni kararlar alma ihtiyacı içerisinde gibi gözüküyorsunuz. Duygusal olarak kendinizi daha rahat ve iyimser hissedebileceğiniz bir süreçten geçeceksiniz. Hukuksal ve evraksal bazı konularla ilgilenmeniz gerekebilir. İnançlarınızın sınanacağı bu süreçte kendinize olan güveninizi kaybetmemeniz gerekiyor. Geçmişte yaşamış olduğunuz bazı olaylar alacağınız kararlarda etkili olacak. Arkadaş çevrenizdeki insanlara dikkat etmeniz gerekiyor. Fazla duygusal davranışlar içerisinde olmamalı ve yeni bir çevreye adım atmalısınız.

Keyifli ve güzel bir ay geçirmeniz dileğiyle…

Uzman Astrolog
Serhan Türkmenoğlu