Hayatımızdaki kişinin bize uygun olmadığını düşünüp ayrılmak istiyorum ama diye düşüyor olabilirsiniz. Karşımızdaki kişiyi kırmadan ayrılmak nasıl olur? sevgiliyi üzmeden nasıl ayrılınır diyorsanız okumaya devam edin.

Karşımızdaki Kişiyi Kırmadan Ayrılmak

Hayatımıza birini aldığımızda bize uygun olduğunu düşünürüz. Bazen kalbimize bazende mantığımıza uyduğu için onunla birlikte oluruz. Peki işler değiştiyse artık ne siz ne de o aynı değilse, hislerinizin değiştiğini hissediyorsanız yada hayata bakış açınıza artık uymadığını düşünüyorsunuz.

Karşımızdaki Kişiyi Kırmadan Ayrılmak | 1

Ayrılma nedeninizi ona yüzyüze buluşup söylemeniz en ideali olacaktır.

Onu buluşmaya davet edin ve sakin ve akıcı bir ses tonu kullanarak kararınızı söyleyin.

İlk olarak ayrılık kararı alırken empati kurun. Hayatınıza değer katmış belkide sizin siz olmanıza yardımcı olmuş insana kırıcı olmayan bir üslüp kullanın.

Dürüst olun. Kararı verdiyseniz kendinizden soğutma çabasına girmenize gerek yok yetişkin bir insan olduğunuzu unutmayın.

Ayrılma kararınızda onu da göz önünde bulundurduğunuzu ve kararı ona göre aldığınızı söyleyin.

Ayrılma kararınızın net olduğunu söyleyin. Ama asla onu suçlar imajına bürünmeyin anlaşamadığınızı ve bu sürecin kaçınılmaz olduğunu kibarca belirtin.

İlişkinizde geçirdiğiniz güzel günler için teşekkür edin.

Ayrılık nedenlerini sıralayın. Kendinizin hataları olduğunu düşünüyorsanız onunla paylaşın.

Sizin için her zaman insani değeri olduğunu söyleyin ama onda umut duygusunun oluşmasına izin vermeyin.

Sosyal medya hesaplarında fotoğraflarınız varsa onunla bu konuyu konuştuktan sonra  kaldırın. İsterseniz sosyal medya hesaplarından takipten çıkarabilirsiniz ancak engelleme yapmayın.