İlişkilerimizde fedakarlık yapıyoruz. Peki bizim verdiğimiz değeri görebiliyor muyuz? İlişkiler ne kadar değer verilmeli.

İlişkilerde verilen değer konusunda aslında iki düşünce tarzı vardır. Bazı insanlar sonsuz değer verip karşıdan da aynısını hatta daha fazlasını beklerken bazı insanlarda sadece değer verip kişiden aynı görmeyi değeri beklemez onun amacı sadece karşındakini mutlu etmektir.

İlişkilerde Ne Kadar Değer Verilmeli

Bazen hayatımızdaki kişileri mutlu edebilmek için kendimizden o kadar fedakarlık yapıyoruz ki bir gün ben ne yapıyorum derken bulabilirsiniz. Burada devreye giren özbenliğinizdir. Aile, arkadaşlık ve aşk ilişkileri fedakarlık üzerine kuruludur. Unutmamanız gereken ise tüm sosyal ilişkilerde kendi benliğinizi kaybetmeden değer verirseniz  aynı değeri sizinde görme ihtimaliniz artar.

İlişkilerde Ne Kadar Değer Verilmeli | 1

İlişkilerde yapılan yanlışlardan en büyüğü her zaman fedakarlık adı altındadır. Evet sevdikleriniz için büyük yada küçük fedakarlık yaptığınızda karşınızdaki insanında bunun değerini bildiğinden emin olmalısınız.

İlişkilerdeki değeri milim milim hesaplamanız mümkün değildir. Bu durum uzun vade de mutsuzluğa yol açar. Yapmanız gereken aslında çok basittir. Hem kendinize hemde karşınızdaki kişiye saygı ve sevgi duyabilmektir.

İlişkilerde değer vermek bir diğer yazımıza göz atabilirsiniz.!

Siz çok değer verdiğinizi düşünüp bunun hiç bir şekilde size geri dönmediğini düşünüyorsanız orada sorgulanması gereken noktalar olabilir. Sadece bir olaydan size verdiği değeri çıkarmanız mümkün değildir bunu da unutmayın.

Değer verdiğiniz göstermek süreç içerisinde sözcüklerin yanı sıra davranışlarla kendini belli eder. Kaşınızdaki insanı iyi gözlemlemekse bu durumda en sağlıklı kararı vermenizi sağlayacaktır.

İlişkilerde Ne Kadar Değer Verilmeli | 2

İnsanlara fazla değer verdiğinizi ve asla karşılık alamadığınızı düşündüğünüzde depresyona kadar gidebilen karamsarlıklara kapılabilirsiniz. İnsanları ve size olan davranışlarını gözlemleyin çıkan sonuçları bu şekilde değerlendirin.