Yaşı ilerlemiş insanların sık kullandığı “gençlik elden gidince anlarsın” sizde gençseniz ve her zaman genç kalmak istiyorsanız bu kurallara dikkat edin. Eminiz anneannelerimizde bizim gibi düşünüyor. Bu öneriler ruhu genç olan herkes için geçerli elbette.

Gençlik döneminde yapılan hatalar, yanlışlar kişinin özgüvenini alıp götürebiliyor. Aslında ileride dert etmeyecekleri olaylara gençlik döneminde çok fazla üzülüyoruz. Sizin için altın değerinde her zaman genç kalmanızı ve mutlu olmanızı sağlayacak tavsiyeler hazırladık.
Kendinizden devamlı şüphe duymayın. Evet bazen yanlışlar olsa da siz çoğu zaman doğru kararları veriyorsunuz. Yanlış kararları tecrübe dosyasında biriktirin ve ders aldıktan sonra bir rafa kaldırın.

Gençseniz ve Her Zaman Genç Kalmak İstiyorsanız | 1

Genç Kalmak İstiyorsanız

  • Sigara içmeyin. Yaşamınızı sağlıklı ve kaliteli devam ettirebilmek için hiç başlamamanız gereken bir alışkanlıktır. İçiyorsanız hemen bırakmanın yollarını araştırın.
  • İsteklerinizden ve hayallerinizden korkmayın. Hayatınızın size ait olduğunu bilmelisiniz.Emin olun ki herkesin kimse ile paylaşmadığı istekleri vardır. Doğruluğuna inandığınız hayallerin peşinden gidin.
  • Çalışın ancak her zaman kendiniz için zamanınız olsun. Bazen kendinize zaman ayırmak, mola vermek en doğrusudur.
  • Bir daha bu yaşa gelmeniz mümkün değildir. İnsan biyolojik yapısı gereği her gün biraz daha yıpranır. En sağlıklı ve dinç olduğunuz dönemlerin değerini bilin. İstiyorsanız sabaha kadar oturun. Uzun yürüyüşler yapın.
  • Sağlıklı bir gelecek için kendinize iyi bakmayı ihmal etmeyin. Kışın ince çorap giymek sizi rahatsız etmiyor olabilir ancak ileride edeceğinden emin olabilirsiniz. Mevsime uygun giyinin. Sağlıklı beslenmeye çalışın.
  • Aileniz ile çatışmadan uzak durun. Gençlik dönemlerinin en sık yapılan hatalarından biri anne ve baba ile anlaşamamaktır. İnanın yaptıkları her şey sizin iyi bir hayata ve geleceğe sahip olmanız içindir. Sizin mutluluğunuz ve üzüntünüz dünyada kimseyi onlar etkilemeyecektir.
    Kişisel güvenliğinize dikkat edin. Hayatınızı tehlikeye atabilecek her olaydan ve insandan uzak durun. Kabul etmeniz gerekiyor ki gençsiniz ve henüz insanları çok iyi tanımıyorsunuz.
  • Mutsuz bir ilişkiyi sürdürmeyin. Evet siz çok değerlisiniz terk edilmiş de olsanız unutmayın ki hayatınıza yepyeni insanlar ve aşklar girecektir.
  • En önemlisi ise kendiniz olmaktan asla vazgeçmeyin.