Herkes evlenmek zorunda değildir. Sebeplerine gelince…

1. Çünkü bekarlık yalnızlık demek değildir
Eğer evliyseniz bu asla yalnız kalmadığınızın sanılmasına sebep oluyor, iyi ya da kötü. Halbuki iyisiyle kötüsüyle, aşk ile, kahkaha ve kavga ile, özlemle, güvenle, paylaşım ile bir ilişki yaşamak için evli olmak şart değil. Çünkü evli olmamanız yalnız kalacağınız anlamına gelmez. Hayatı arkadaşlar, sevgililer, aile, komşular ve iş arkadaşlarınız ile paylaştığınız anlamına gelir. Sadece yasal olarak bir eşiniz yoktur. Belki biri ile çıkıyorsunuzdur. Belki kısa dönem, belki uzun vadeli ilişkiler yaşıyorsunuzdur. Belki romantik bir ilişki yaşamamayı tercih etmiyorsunuzdur. Seyahatlere çıkıyor, yeni insanlarla tanışıyor, sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol oynuyor, yüzüyor, müzikle ilgileniyor, arkadaşlarınızla paylaşacağınız lezzetli sofralar hazırlamayı seviyor olabilirsiniz.. Tecrübe ve samimiyet ile zengin bir yaşam sürmek evlenmeyi gerektirmez.

2. Çünkü aşk bir gizemdir
Ve evlilik, tanımı gereği, sade ve basit bir sözleşmedir. Aşkınızın mutlaka yasal açıdan onaylanması gerektiğini mi düşünüyorsunuz? Aşk tanımlanamaz ve sürekli değişip, gelişebilir.

3. Çünkü esas güvenli olan kim olduğunuzu bilmenizdir
Hayatta başınıza gelebilecek tatsızlıklar evlilikle birlikte bitmez. Güvenlik, diğer taraftan, bu zor zamanlarda dayanıklı olmanızı gerektirir. Dayanağınızı kimi zaman çocuklarınızdan alırsınız, onların size içlerinden geldiği gibi doğaçlama serenat yapmalarından. Partnerinizden alabilirsiniz, canınız gece yarısı atıştırmayı çektiğinde sizin için cips ya da küçük sandviçler hazırlayan. İyi arkadaşlarınızdan alabilirsiniz, ne zaman moraliniz bozuk olsa sizi neşelendirmek için bir şeyler yapmaya çalışan. Çevrenizdeki insanlar tarafından tanınmak ve sevilmek size en güvenli hayati sağlar. Sırtınızı yaslamanız için bir eşe ihtiyacınız yok.

4. Çünkü hala o yüzüğe sahip olabilirsiniz
Arkadaşlarınızdan biri 40 yaşına girdiğinde, bazı yeni ev eşyaları sipariş edip taksitlerini ödemeye başladı ve kendisi için bir bekarlık partisi düzenledi. Önce tuhaf gelse de düşününce bekar bir kadın kendisine yeni bir ev kurmayı ve tercihini kutlamayı hak etmesin ki? Başka bir arkadaşınız erkek arkadaşıyla 5 yılı doldurduğunda geleneksel bir şey yapmak istedi, bağlılığın bir sembolü haline gelen bir yüzük edinip parmağına takmak istedi. Siz birinden yüzük bekleyip bağlanmak yerine kendinize yüzük almayı tercih edebilirsiniz.

5. Çünkü ayrılabilirsiniz
Erkek arkadaşınız ile 10 yılı devirdiniz ve ne zaman bir zorlukla karşı karşıya gelseniz, bunu sadece kendi istediğiniz için düzeltmeye çalışıyorsunuz. Bu bir zorunluluk değil! Eğer işler içinden çıkılmaz bir hal alırsa ya da daha fazla çaba harcamak için istekli hissetmezseniz her zaman ayrılma özgürlüğüne sahipsiniz. Ne kadar da tatlı bir durum bu ve güçlü hissetmemizi sağlayan bir bilinç! En hüzünlü, en çirkin, en umutsuz anlarınızda hissedeceğiniz bu ayrılma özgürlüğü kendinizi yeniden ilişkiye adama isteği verir ki, bu da özgürce alınan bir karar olduğu için en sağlıklı tercih olsa gerek.

6. Çünkü her zaman seneye evlenebilirsiniz
Ya da ondan sonraki sene ya da ondan sonraki… Evliliğe karşı değiliz. Ve bu sadece mutlaka evlenmeniz gerekmediğine dair bir liste. Mühim olan nokta çiftlerin birbirine ve her türlü olasılığa açık olabilmesi. Uzun süreli bir ilişki içinde, sonuna yaklaşmış ya da yalnızlığı tercih etmiş olun, hiçbirimiz geleceğin bizim için neler hazırladığını bilemeyiz.