Evlenmeden önce dikkat edilmesi gerekenler vardır, bunları göz önünde bulundurarak izdivaç gerçekleştirmek, saadetinizi sağlar, mutlu bir birlikteliği temin eder.
Evlilik doğru kişi ve doğru zamanda gerçekleştirildiğinde yaradanın en güzel armağanlarındandır. Güvenle başımızı yaslayacağımız bir omuz, sıkıntılarımızı, sevinçlerimizi paylaştığımız biri, tenini hissettiğimiz bir sıcaklık bunlardan harikulade hangi duygu olabilir ki hayatta.

Evlenmeden Önce Düşünülmesi Gerekenler

Sevgi…
Evlilik kurumunun temeli olan kavramlardan biri de sevgidir. Öncelikle kendinize bu soruyu sorun seviyor muyum, sevgimden eminmiyim yoksa benimkisi sadece şehvet mi, bunları düşünüp, kendinizi hesaba çekin, şayet sevdiğiniz kanaatine vardıysanız, karşı tarafta size aynı duyguları besliyor mu, sizden hevesi geçince bitecek bir ilişki mi olucak, sorularınızın cevabı olumluysa ilk aşamayı geçtiniz.

Huylar Mühim
Evlendiğiniz kişiyi ne kadar tanıyorsunuz, genel ruh hali nasıl, şu kötü huyları var fakat ben onu adam ederim diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz, can çıkar huy çıkmaz, kişi yedisinde ne ise yetmişinde de odur.Onu ne kadar iyi tanırsanız tanıyın evlilik sonrası mutlaka ufak tefek huyları çıkacaktır. Ne kadar iyi tanırsanız onun yeni huylarına da o kadar çabuk adapte olursunuz.

Ekonomik Durum
Evliliğin olmazsa olmazı elbette paradır. Fakirlik kapıdan girince sevgi camdan fırlar.
Evliliğe karşılıklı olarak ekonomikte hazır olmak gerekir. Evlenince maaşınız yetecek mi, eş adayınız ne kadar kazanıyor, eve ne kadar para girecek, bunların hepsini hiç çekinmeden açık açık baştan konuşun.

Maneviyat
Maneviyatı nasıl sağlam biri mi? inançları ne durumda?

Hep Onu Görmeye Hazır mısınız?
Evlilik sonsuzluğa uzanan bir yolculuktur.
Her gün onla uyanmaya, sabah akşam onu görmeye hazır mısınız?
Yüzünü, fiziğini ne derece beğeniyorsunuz, size itici bir siması varsa kesinlikle ama kesinlikle onla evlenmenizi önermeyiz, tecrübeler karşılıklı olarak birbirine hayran kişilerin evliliğinin daha uzun sürdüğünü gösteriyor.

Çocuklarımın Babası…
Evlenmeden önce düşünülmesi gereken en mühim sorulardan biri, bu kişi (şayet erkekse) benim ileride doğacak çocuğuma baba olmayı hak ediyor mu, bu adamdan iyi bir baba olur mu, kadınsa aynı şekilde, şefkatli, çocuklarını düzgün yetiştiren bir eş olacak mı, bunları göz önünde bulundurmalısınız.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.