İlişkinizi sağlıklı bir şekilde yürütmek ve eşinizle sağlıklı iletişim kurabilmek içinbu 7 metodu dikkate almalısınız.

İlişkiyi sağlıklı olarak yürütmenin temeli sağlıklı iletişimden geçiyor. Sağlıklı iletişim kurmak için de bazı basit kuralları gözetmek gerekiyor.

İşte ilişkiyi ayakta tutmanın formülü olarak doğru iletişim metotları.

Düşüncelerinizi paylaşma konusunda açık olun Size yanlış gelen ya da kafanızı karıştıran konular hakkında eşinizle konuşmaya açık olmak çok önemlidir. Kafanızı kurcalayan ya da eşinizin size yanlış gelen bir tavrını ona açıkça belirtmektense içinizde saklamayı tercih ederseniz, bu yara içinizde büyüyüp kangrene dönüşebilir ve her şey için çok geç kalabilirsiniz.
Siz iyisi mi düşüncenizi dile getirmekten çekinmeyin. Tabii ne söylediğinizden çok nasıl söylediğinizin önemli olduğunu da aklınızda tutun.

Sorunlar hakkında konuşmak için yeterince zaman ayırın Eşinizle konuşmak için onu işe yetişmek üzereyken telefonla aramak ya da hafta içi öğle arasında konuşmaya çalışmak doğru bir seçim olmaz. Çünkü dar zamanda size minimum dikkatle yaklaşması sizi mutsuz edecektir.
Gerçekten önemli bir meseleyi konuşmaksa niyetiniz, her ikiniz de yeterli zamanı ayırabiliyor olmalısınız. Bu, hem onun dar zamanları kendine ayırmasına fırsat verip saygınızı göstermenizi hem de eşiniz tarafından dinlenildiğinizden emin olmanızı sağlar.

Onun yerine düşünmeyin Eşiniz dile getirmeden, sizin onun aklından geçenleri bilmenize imkan yoktur. Onun ne düşündüğünü tahmin etmeye çalışmaktansa direkt olarak ona sormak daha iyidir. Sormak, yanlış tahminleri ya da yanlış izlenimleri eliminize etmenize yardım eder.

Bugünü konuşurken geçmişi karıştırmayın Bu, eşler arasındaki en büyük iletişim hatasıdır. Sorunlarınıza çözüm bulmayı istiyorsanız partnerinize gerçekten bir çözüm olduğunu hissettirin. Geçmişin hatalarını gündeme getirdiğiniz takdirde, gösterdiği değişim ve olumlu çabalara rağmen kendini hala suçlu hissedecektir. Mükemmeli beklemeyi bırakın. İnsan, hatalarıyla insandır! Üstelik hatalarını anlamışsa daha da değerlidir.

Hatalarınızın sorumluluğunu alın Eğer bir yanlış yaptıysanız sorumluluk alın ve bir başkasını suçlamayın. Verdiğiniz bir sözü tutmadığınızda ya da kendinizi savunmak istediğinizde bahaneler yaratmaya çalışmayın. Dürüst olduğunuzda kendinizi daha iyi hissedeceksiniz ve eylemlerinizin sorumluluğunu üstlendiğinizde eşiniz size daha fazla güvenmek isteyecektir.

Öfkeyi kendinizden uzaklaştırın Sinirlenmeye başladığınızı hissettiğinizde kısa bir mola verin, yürüyüşe çıkın, müzik dinleyin ya da sizi hemen rahatlatacak başka bir şey yapın. Sinirlerinizi yatıştıracak bir şeyler yapmak, istmediğiniz halde, sonradan pişmanlık duyacak şekilde eşinizi kırmanızı engeller.

Topluluk içinde tartışmayın Başkalarının yanında ilişkinize ait sorunlar hakkında konuşmanız, eşinizi otomatikman savunmaya teşvik eder. Bu durumda, konuşmada odaklanılan konu, önemli özel meseleler yerine zorluklar olur. Başkalarının yanında eşinizle samimi ve dürüst bir konuşma yapabileceğinize inanıyor musunuz? İyisi mi meseleleri evinizde başbaşa olduğunuzda konuşun