Doğumdan sonra bebeğinizle vakit geçirirken kendinizi ve partnerinizi ihmal edebilirsiniz. Bebekten sonra partnerinizle eski yakınlığınıza kavuşmak, yatak odanızı hareketlendirmek ve evliliğinizi renklendirmek için öneriler…

Doğum sonrası evliliği canlandırmak için

En baştan başlayın
Cinsel gücünüzü hamilelik süresince kaybetmiş olabilirsiniz. Bu yüzden en iyisi sıfırdan başlamak. Başlamak için ilk adım ise öpücük. Biraz ağırdan alın, gerisi zamanla doğal olarak gelecek.
Yeni iç çamaşırları alın
Bir kadını yeni iç çamaşırları kadar seksi hissettiren çok az şey vardır. Vücudunuzda saklamak istediğiniz bölgeler olabilir ancak partnerinizin bunu umursamayacağından emin olabilirsiniz. Yeni iç çamaşırlarınızı giyinince çzgüveninizin tavan yaptığını göreceksiniz.
Düzenli olarak duş alın
Bebekle beraber işlere yetişememeye başlayabilirsiniz. Hatta bütün zamanınızı bebeğinizle geçirirken kişisel temizliğinizi ihmal edebilirsiniz. Ancak dünyanın en iyi annesi olmaya çalışırken kendinizi unutmayın. Siz iyi hissederseniz eşiniz de iyi hisseder.
Başbaşa dışarı çıkın
Bebekten sonra evliliğinizi yeniden canlandırmak istiyorsanız düzenli olarak başbaşa romantik vakit geçirin. Bebeğinizi başka birileriyle yalnız bırakmak zor gelebilir ancak sevginize ve ilginize bebeğiniz kadar ihtiyaç duyan partnerinize zaman ayırmanız şart.
Doğum sonrası evliliği canlandırmak için | 1
Geçmişi unutun
Kabul edin, vücudunuz artık eskisi gibi değil. Bir daha asla çocuksuz bir kadının mentalitesine sahip olmayacaksınız. Biraz stresli ve uykusuz seksi bir annesiniz. Değişikliklerle yüzleşin ve yeni halinizi sevin. Siz severseniz partneriniz de sever.
Partnerinize odaklanın
Unuttuğunuz birşey var, aslında yanınızda çocuğunuzu büyütürken sizinle olacak birisi var. Bu zor günlerde sizi sevecek birisi. Günün sonunda yatağınıza yattığınızda orada olan kişi. Evliliğinizi yeniden renklendirmek için daha iyi bir sebep olabilir mi?
Biraz bakım yapın
Hamileyken kişisel bakımınızı ihmal etmiş olabilirsiniz ancak biraz parıldamanın zamanı geldi. İşe ilk olarak tüylerinizi temizleyerek başlayın.
Kegel egzersizi yapın
İster normal ister sezaryenle doğurun, doğum sırasında vajinal kaslar bir miktar gevşiyor. Tekrar güçlendirmek için her gün Kegel egzersizi yapın.
İhtiyaçlarınızdan bahsedin
Özellikle söz konusu evlilik olduğunda iletişim, anahtar. Partnerinize nasıl hissettiğinizi ve istediğinizi anlatın. Böylece sorunlarınıza beraber çözüm arayabilirsiniz.
Teknolojiyi avantaja çevirin
Eşinize gün içinde seksi mesajlar gönderin, ona eve gelince yapacağınız şeylerden bahsedin. Ya da seks oyuncaklarıyla yatak odanızı renklendirin. Bütün yapmanız gereken denemek.
Spora başlayın
Spora başladığınızda vücudunuz daha iyi görünmeye başlayacak, vücudunuz daha iyi görününce siz daha iyi hissetmeye başlayacaksınız, siz iyi hissedince ise partneriniz de iyi hissetmeye başlayacak.
Kaynak: milliyet.com.tr / Pembenar