Sevgilim yada eşim sosyal medyada çok aktif diye şikayet ediyor olabilirsiniz. Hatta çoğu zaman bir kavga nedeni! sosyal medya günümüz ilişkilerinde kavga nedeni olabiliyor.

Sosyal medya günümüzde her yaş grubu tarafından sıkça kullanılan bir mecra. Eski arkadaşlar, iş arkadaşları, komşular derken bazen bir beğeni ilişkilerde kavgaya neden olabiliyor. Peki sosyal medyada sevgilinizin her takip ettiği kişiyi Stalklamak doğru mudur? Onun kendi özel alanına girmek bazen ciddi tartışmalara neden olabilir.

Bir Kavga Nedeni! Sosyal Medya | 1

Sosyal medyada gezinirken bazen karşınıza bir fotoğraf çıkar ve sevgiliniz onu beğenmiştir yada o kişiyi takip etmeye başlamıştır. Ona bunu sorduğunuzda ise verilen cevap sizi tatmin etmezse sinirlenir ve tartışma çıkarabilirsiniz. Unutmayın ki sizinle birlikte olan kişinin sizin dışınızda da bir hayatı var. Gerçekten rahatsız olduğunuz bir durum ise bunu onunla sakince yüzyüze geldiğinizde konuşun. Hoşlanmadığınız durumun sadece bir kıskançlık olduğunu mu yoksa sizi huzursuz eden bir durum mu olduğunu söyleyebilirsiniz. Hayatınızdaki kişinin karşı cinsten ” sadece arkadaşı” olan insanlar olabileceği unutmayın. Yapılan her davranışı sizi aldattığı yönünde değerlendirmeden önce çok iyi düşünmelisiniz. Aksi takdirde güven sorunları ortaya çıkar. Güven sorunu olan bir ilişkinin sağlıklı ilerlemesi ise mümkün değildir.

Kendiniz açısından bakmanız gerektiğinde ise tamamen içe kapanmış iki kişinin olduğu karşı cinsteki arkadaşlarla hiç görüşülmediği ilişkilerin sağlıklı olmadığı söylenebilir. Empati kurmayı deneyebilirsiniz. Bu şekilde kendinizide huzursuz etmemiş olursunuz.