Gece cildin kendisini dinlenme evresine aldığı dönemdir. Bu saatlerde cildinizin yenilenmesi için uyumadan önce cilt bakımı nelerdir? Cildinize bu akşam bakımları uygulayarak muhteşem bir tene sahip olabilirsiniz.

Uyumadan önce mutlaka yapmanız gereken cilt bakımları

Cilt bakımlarının bir çoğunun akşam yapılması gerekiyor. Bunun nedeni ise uzun süreli uykuya geçen cildin hem kendini yeniliyor olması hemde dış faktörlerden uzak kalacak zamanı size sunmasıdır. Akşamları uyku öncesi bu bakımları uygulayarak taze ve genç bir cilde sahip olabilirsiniz.

Uyumadan önce cilt bakımı | 1

Aloe Vera Yüz Maskesi Yapın
Aloe vera suyu, cildi beyazlatmaya, sivilcelerden kurtulmaya ve kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur. Burada önemli olan ise cilt tipinize en uygun maskeyi seçin. Kuru, yağlı ve normal ciltler için üretiilmiş maskelerden almalısınız.

Uyumadan önce cilt bakımı | 2

 

Gözler İçin E Vitamini Maskesi
Göz çevresi derisi ince yapılıdır. Çabuk kurur ve erken kırışıklıklar ilk olarak burada görülür. Eczanelerde satılan E vitamini kapsülleri ile göz çevresi bakımı yapabilirsiniz. İsterseniz bu kapsüllerin içerisine saf zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Bu maske güçlü olacağı için haftada bir yada iki defa uygulanması yeterli olacaktır.

Uyumadan önce cilt bakımı | 3

 

Kaş ve Kirpiklere Hint Yağı Uygulayın
Eski bir maskara fırçasını hint yağını kaş ve kirpiklerinize uygulamak için kullanabilirsiniz. Bu hem yeni kaş ve kirpik çıkmasına hemde daha hızlı uzamasına yardımcı olur.

Uyumadan önce cilt bakımı | 4

Dudaklar İçin Hindistancevizi Yağı
Rüzgar, soğuk hava gibi dış etkenlerden etkilenen ince yapılı dudak derinize, hindistancevizi yağı uygulayın. İçerisindeki yüksek E vitamini ile günlük dudak bakımınızı yapmış olursunuz.

Uyumadan önce cilt bakımı | 5

Saça Nem Maskesi Uygulayın
Saçlarınızın donuk ve mat bir görünümde olduğunu düşünüyorsanız, akşam nem maskelerinden uygulayın. Bu maskeleri ister doğal tarifler ile isterseniz satın alarak yapabilirsiniz.

Uyumadan önce cilt bakımı | 6

Ellerinizi Yumuşatın
Ellerinizi yumuşacık yapabilmek için öncelikle el derinize zarar vermeden kese yapın. Sonrasında ellerinizi tekrar yıkayın. İyice kuruladıktan sonra el kremi kullanın. Ellerinizin daha yumuşak olabilmesi için bu işlemlerden sonra eldiven kullanabilirsiniz.

Uyumadan önce cilt bakımı | 7

Ayaklarınıza Kese Yapın
Ayak tabanındaki deriden kolay kurtulabilmek için düzenli olarak kese yapın. Kurumuş ayak tabanınıza saf zeytinyağı yada hindistan cevizi uygulayın, pamuklu çorap giyin.

Uyumadan önce cilt bakımı | 8