Makyajın çabuk bozulması bazı kadınlar için büyük bir sorun teşkil eder. Bunun bazı temel nedenleri vardır ve birtakım önlemlerle daha kalıcı bir makyaj uygulaması yapmak mümkündür.

En Büyük Neden Terleme!

Makyajım hemen uçuyor diyen kadınların çoğunda asıl neden aşırı terleme sorunu olmaktadır. Aşırı terleme nedeniyle sadece ciltteki kapatıcılar değil, rimelden göz kalemine kadar tüm ürünler akabilir. Bu da büyük bir sorundur. Cildin yağlı olması da sık sık böyle bir duruma yol açabilir. Mat ürünlerin kullanımı tavsiye edilir; mümkün olduğunca yağlı ve kremimsi ürünlerinden kaçınmak gerekir.

Makyajı Çabuk Bozulanlar için Tavsiyeler | 1

Makyaj Hazırlıkları Mutlaka Yapılmalıdır!

Makyajınızın çabuk bozulmamasını istiyorsanız o zaman daha kalıcı bir makyaj yapmak için cildinizi iyi bir şekilde hazırlamalısınız. Makyaj öncesinde cilt tipinize uygun bir temizleyici, tonik ve makyaj öncesi nemlendirici ile cildinizi hazırlayabilirsiniz. Ne kadar iyi bir hazırlık olursa makyaj o derece kaliteli görülür ve kalıcılık süresi de uzar. Ayrıca bol su içmek de cildi içten besler.

Makyajı Çabuk Bozulanlar için Tavsiyeler | 2

Baz Uygulamalarını Atlamayın!

Dayanıklı makyaj denildiğinde hem cilt hem de göz makyajı için baz uygulaması akla gelir. Baz hem makyajı daha güzel gösterir hem de onun kalıcılığını sağlar. Makyajım çabuk bozuluyor diye üzülüyorsanız özellikle baz kullanmaya dikkat edin. Kaliteli makyaj ürünleri, suya dayanıklılık özellikleri de makyajınızın tazelik süresini uzatacaktır.

Makyajı Çabuk Bozulanlar için Tavsiyeler | 3

Pul Pul Kötü Görünüm

Makyaj sonrasında cildin görünümünün pul pul olması başarısız bir makyaj uygulamasına işaret eder. Kullanılan ürünler kötü olabilir, cildiniz makyaja iyi hazırlanmamıştır ya da yine aşırı terleme sorunu ile karşı karşıya olabilirsiniz. Makyajı kusan cilt çoğu zaman aşırı sıcak aylarda görülür.

Makyajı Çabuk Bozulanlar için Tavsiyeler | 4

Püf Noktalara Dikkat!

Başarılı bir makyaj uygulaması için makyaj yapmanın püf noktaları bilinmeli ve yeni yöntemler takip edilmelidir. Püf noktalar arasında çok çeşitli makyaj hileleri ve detayları bulunur. Baz uygulamak, kalıcı dudak makyajı için pudra ve kalem kullanmak, burnu küçük göstermek için kontör uygulamak, iyi bir makyaj hazırlığı yapmak gibi makyaj tekniklerinde çok sayıda püf noktası vardır.

Makyaj Nasıl Yapılmalı? Makyaj Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Tıklayın !

Misel Su Nedir ve Nasıl Kullanılır? Ev Yapımı Misel Su Tarifi Tıklayın !

Nasıl Makyaj Yapılmalı? Makyajda Nelere Dikkat Edilmeli? Tıklayın !

Kalıcı makyaj Hakkında Bilgiler ! Tıklayın …